Recept na Uzený pstruh a salátek
Ingredience pro recept
| 0,5 kg | brambor |
| 1 svazek | jarní cibulky |
| 1 lžíce | olivového oleje |
| 0,5 ks | majonézy |
| 2 lžíce | dijonská hořčice |
| 1 hrst | sekané petrželky |
| mletý bílý pepř | |
| sůl | |
| 4 ks | filety z uzeného pstruha |
| 4 stroužky | česneku |
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo menší plátky.
Jarní cibulku nakrájíme na trochu větší kousky a zlehka ji opečeme na olivovém oleji. Majonézu smícháme s dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem, solí, vmícháme opečenou cibulku a zlehka promícháme s brambory.
Filety uzeného pstruha opečeme na másle s utřeným česnekem a podáváme se salátkem.
Uzený pstruh na česneku s lehkým bramborovým salátkem (Autor: Milča Jandusová)
BRAMBOROVÝ SALÁTEK:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zcela vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo na menší plátky.
Jarní cibulku nakrájíme na větší kousky a krátce orestujeme na olivovém oleji. V misce smícháme majonézu s dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, sekanou petrželkou, solí a pepřem. Vmícháme opečenou jarní cibulku a nakonec opatrně promícháme s bramborami, aby se salát nerozpadl.
UZENÝ PSTRUH:
Filety uzeného pstruha krátce opečeme na másle s utřeným česnekem, jen tak aby se prohřály a česnek uvolnil vůni.
Podáváme společně s lehkým bramborovým salátkem.






