Recept na Krůtí křídla a ratatouille
Ingredience pro recept
| 2 ks | krůtích křídel | 
| sůl | |
| pepř | |
| mletý rozmarýn | |
| 3 ks | cibule | 
| 8 stroužků | česneku | 
| olivový olej | |
| 1 lžička | mleté sladké papriky | 
| 3 ks | salátové okurky | 
| 1,5 ks | zeleninového bujonu | 
| 1 plechovka | loupaných krájených konzervovaných rajčat | 
| 4 ks | papriky | 
| 0,5 ks | pórku | 
Krůtí křídla osolíme, opepříme, posypeme lehce mletým rozmarýnem. Cibuli osmažíme na pekáčku společně s na plátky nakrájeným česnekem, položime na to křídla, podlijeme a pod poklicí v troubě dusíme do měkka. Na závěr odkryjeme a necháme na barvičku.
 Ratatouille:                                                                                                                                                         Dvě cibule nakrájíme na hrubo, 4 stroužky česneku na plátky, lehce osmahneme na olivovém oleji a přidáme malou lžičku mleté papriky. Přidáme 3 velké salátové okurky, oloupané a zbavené prostředku se semeny, nakrájené na kostičky cca 1cm na 1cm a přidáme 1 a půl kostky zeleninového bujonu, osolíme, opepříme, přidáme dle chuti mletý rozmarýn a sušený česnek a kdo má rád tak si přidá nasekané feferony. Zalíjeme 1 plechovkou drcených rajčat a podusíme, dále přidáme 4 papriky (2 červené a 2 zelené) očištěné a nakrajené na čtverečky A podusíme. Na závěr přidáme půlku pórku na nudličky a lehce ještě jednou podusime.
 Všechno je jen kraťounká úprava aby zůstala zelenina celistvá.

























