Recept na Bramborový salát s majonézou

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Vánoce
: Běžný den
Bramborový salát s majonézou

Ingredience pro recept

2 kgbrambor
0,5 kgmrkve
2-3 kspetržele
0,5 ksvelkého celeru
8-10 ksvejce
0,7 lnakládaných okurek
2-3 kscibule
0,5 lnakládané papriky
1 malá plechovkasterilovaného hrášku
0,5 lnálevu z okurek
0,25 lnálevu z paprik
sůl
mletý černý pepř
mletý bílý pepř
2x500 mlmajonézy
500 mltatarské omáčky
200 mlplnotučné hořčice
Bramborový salát s majonézou podle našeho táty.

Brambory (nejlépe typu A-salátové) uvaříme ve slupce a necháme vychladit. Uvaříme také mrkev, celer, petržel a vejce. Po vychladnutí brambory oloupeme a přes mřížku nakrájíme na kostičky. Totéž uděláme s vajíčky. Uvařenou zeleninu a okurky nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme najemno. Nakládanou papriku na malé kousky. Přidáme sterilovaný hrášek. Zalijeme nálevem z okurků a paprik. Osolíme a opeříme bílým i černým pepřem. Přidáme majonézu a tatarskou omáčku, nejlépe Helmans a plnotučnou hořčici. Celou směs promícháme, případně dochutíme a necháme do druhého dne odležet.

Protože všem opravdu chutná a jedí ho i samotný, děláme ho vždy hodně a množství uvedené v rozpisu je orientační, suroviny musí být v přiměřeném poměru. 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kedlubnové zelí

     -
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Zelí z kedlubnů
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Bramborová kaše

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Podáváme ke smařeným řízkům, smaženým uzeninám nebo sýru.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kysané červené zelí

     -
    Hodnocení receptu je 3.83Hodnocení receptu je 3.83Hodnocení receptu je 3.83Hodnocení receptu je 3.83Z celkového počtu 5
    K pečené huse, kachně a jinému masu.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Vánoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Recepty

Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!