Recept na Bramborový salát s majonézou
Ingredience pro recept
| 2 kg | brambor |
| 0,5 kg | mrkve |
| 2-3 ks | petržele |
| 0,5 ks | velkého celeru |
| 8-10 ks | vejce |
| 0,7 l | nakládaných okurek |
| 2-3 ks | cibule |
| 0,5 l | nakládané papriky |
| 1 malá plechovka | sterilovaného hrášku |
| 0,5 l | nálevu z okurek |
| 0,25 l | nálevu z paprik |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| mletý bílý pepř | |
| 2x500 ml | majonézy |
| 500 ml | tatarské omáčky |
| 200 ml | plnotučné hořčice |
Brambory (nejlépe typu A-salátové) uvaříme ve slupce a necháme vychladit. Uvaříme také mrkev, celer, petržel a vejce. Po vychladnutí brambory oloupeme a přes mřížku nakrájíme na kostičky. Totéž uděláme s vajíčky. Uvařenou zeleninu a okurky nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme najemno. Nakládanou papriku na malé kousky. Přidáme sterilovaný hrášek. Zalijeme nálevem z okurků a paprik. Osolíme a opeříme bílým i černým pepřem. Přidáme majonézu a tatarskou omáčku, nejlépe Helmans a plnotučnou hořčici. Celou směs promícháme, případně dochutíme a necháme do druhého dne odležet.
Protože všem opravdu chutná a jedí ho i samotný, děláme ho vždy hodně a množství uvedené v rozpisu je orientační, suroviny musí být v přiměřeném poměru.






