Recept na Bramborový salát s čekankou
Ingredience pro recept
| 700 g | brambor |
| 1 ks | červená salátová čekanka |
| 2 ks | cibule šalotky |
| petrželka | |
| bazalka | |
| tymián | |
| 150 g | sýra Feta |
| 4 lžíce | olivového oleje |
| 2 lžíce | vinného octa |
| hrubě mletá sůl | |
| mletý černý pepř |
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a po vychlazení oloupeme a nakrájíme na osminky. Čekanku rozdělíme, odřízneme košťál, listy rozebereme, každý omyjeme v teplé vodě a pak rozkrájíme na menší kousky a přidáme k bramborám. Šalotky a bylinky nasekáme najemno, přidáme k bramborům a čekance, posypeme rozdrobenou fetou a nakonec zakápneme dresinkem z oleje, octa, soli a pepře.






