Recept na Bramborový knedlík

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Příloha k zelí, špenátu apod. bramborové válečky, bramborové těsto, domácí knedlíky, klasický knedlík, příloha z brambor, česká kuchyně, tradiční recept, bezmasý pokrm
Bramborový knedlík

Ingredience pro recept

1 kgvařených brambor
400 ghrubé mouky
1 ksvejce
sůl

Brambory uvaříme ve slupce den předem. Potom je oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem a troškou soli. Podle konzistence těsta přidáme případně trošku mouky. Vše důkladně zpracujeme v tužší těsto, z něj vytvarujeme válečky, které uvaříme v osolené vodě. Válečky rozkrájíme na plátky.

 

Bramborové válečky (klasické)

Suroviny
brambory
hladká mouka
vejce
sůl

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce ideálně den předem a necháme je vychladnout.

  2. Oloupeme je a nastrouháme na jemném struhadle.

  3. Přidáme mouku, vejce a špetku soli.

  4. Podle konzistence těsta případně přidáme ještě trochu mouky.

  5. Vše důkladně zpracujeme v tužší, nelepivé těsto.

  6. Z těsta vytvarujeme válečky.

  7. Válečky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch.

  8. Uvařené válečky vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky.

  9. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kedlubnové zelí

     -
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Zelí z kedlubnů kedlubnové zelí, zelí z kedlubny, kedlubna recept, příloha k masu, česká kuchyně, tradiční recept, zeleninová příloha, domácí vaření
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Bramborová kaše

     - Bramborová kaše.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Podáváme ke smařeným řízkům, smaženým uzeninám nebo sýru. bramborová kaše, klasická kaše, domácí bramborová kaše, příloha z brambor, česká kuchyně, jednoduchý recept, brambory recept, tradiční příloha
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Šťouchané brambory

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Příloha ke smaženým řízkům, smaženému sýru, uzeninám apod. bramborová kaše, domácí bramborová kaše, kaše z brambor, příloha z brambor, klasická kuchyně, česká kuchyně, jednoduchý recept, brambory recept
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!