Recept na Bramborový knedlík
Brambory uvaříme ve slupce den předem. Potom je oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem a troškou soli. Podle konzistence těsta přidáme případně trošku mouky. Vše důkladně zpracujeme v tužší těsto, z něj vytvarujeme válečky, které uvaříme v osolené vodě. Válečky rozkrájíme na plátky.
Bramborové válečky (klasické)
Suroviny
brambory
hladká mouka
vejce
sůl
Postup
-
Brambory uvaříme ve slupce ideálně den předem a necháme je vychladnout.
-
Oloupeme je a nastrouháme na jemném struhadle.
-
Přidáme mouku, vejce a špetku soli.
-
Podle konzistence těsta případně přidáme ještě trochu mouky.
-
Vše důkladně zpracujeme v tužší, nelepivé těsto.
-
Z těsta vytvarujeme válečky.
-
Válečky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
-
Uvařené válečky vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
-
Ihned podáváme.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kedlubnové zelí
-
Bramborová kaše
Podáváme ke smařeným řízkům, smaženým uzeninám nebo sýru. bramborová kaše, klasická kaše, domácí bramborová kaše, příloha z brambor, česká kuchyně, jednoduchý recept, brambory recept, tradiční příloha- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Děti
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Šťouchané brambory






