Recept na Vepřový gulášek
Ingredience pro recept
| 2 ks | cibule |
| 2 lžíce | sádla |
| 0,5 kg | vepřové plece |
| 1 lžička | mleté sladké papriky |
| 1 lžička | gulášového koření |
| sůl | |
| mletý černý pepř |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Do tlakového hrnce dáme sádlo a na něm cibuli orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, orestujeme, přidáme papriku, gulášové koření, sůl a pepř. Trochu podlejeme a vaříme od bodu varu cca 15minut. Poté zahustíme jíškou a chvíli povaříme.
Rychlý vepřový guláš
Autor: Dáša Petráková-Léblová
POSTUP:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm orestujeme do zesklovatění.
Přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, krátce orestujeme a přisypeme mletou papriku, gulášové koření, sůl a pepř. Promícháme, podlijeme trochou vody a uzavřený tlakový hrnec přivedeme k varu.
Od bodu varu vaříme přibližně 15 minut. Poté otevřeme hrnec, zahustíme guláš jíškou a ještě chvíli povaříme, aby omáčka zhoustla a chutě se spojily.






