Recept na Obalovaná vejce

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Obalovaná vejce.jpg

Ingredience pro recept

4 ksvejce na tvrdo
700 gmletého masa
2 kscibule
1 ksžemle
2 ksvejce
sůl
mletý černý pepř
Pštrosí vejce - vajíčka obalená mletým masem pštrosí vejce recept, vejce obalené masem, masové koule s vejcem, mleté maso recepty, vejce v mase, domácí pštrosí vejce, masový bochánek, sekaná s vejcem, pečené mleté maso, české recepty, slavnostní masové pokrmy, klasická kuchyně, masové kuličky v troubě, velikonoční recepty, mleté maso se žemlí, vejce natvrdo recept, jednoduché masové jídlo, rodinné masové recepty, vydatná večeře, maso do trouby, recepty z mletého masa

Čtyři vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Žemli namočíme do studené vody. Oloupeme cibule a nasekáme je na drobné kostičky. Uhněteme mleté maso, cibuli, žemli a vejce, osolíme a opepříme. Každé vejce obalíme masovou směsí a ze všech stran dobře uzavřeme. Vložíme do vymazaného pekáče a pečeme za občasného podlévání horkou vodou a polévání výpekem v předehřáté troubě asi 45 minut.

 

Pštrosí vejce – vajíčka obalená mletým masem

INGREDIENCE:
- 4 vejce (uvařená natvrdo)
- Mleté maso (vepřové, hovězí nebo směs)
- 1 žemle (namočená ve studené vodě)
- Cibule (najemno)
- Sůl
- Pepř
- Olej nebo máslo (na vymazání pekáče)
- Horká voda (na podlévání)

POSTUP:

1) Vejce
Čtyři vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a opatrně oloupeme.

2) Příprava masové směsi
Žemli namočíme ve studené vodě a vymačkáme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
Mleté maso smícháme s cibulí, vymačkanou žemlí, osolíme a opepříme.
Směs důkladně uhněteme.

3) Obalování vajec
Každé oloupané vejce obalíme masovou směsí tak, aby bylo ze všech stran pevně uzavřené.
Tvoříme kompaktní „kuličky“.

4) Pečení
Vložíme do vymazaného pekáče.
Pečeme při 180–200 °C asi 45 minut.
Během pečení podléváme horkou vodou a poléváme výpekem, aby maso nevyschlo.

5) Podávání
Podáváme s bramborovou kaší, brambory, salátem nebo studené s pečivem.

TIPY:
- Maso lze dochutit česnekem, majoránkou nebo paprikou.
- Pokud chceš křupavější povrch, závěr pečení nech 5–10 minut odkryté.
- Výborné i studené jako součást obložených mís.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Vepřový gulášek

     - foto-Dáša Petráková-Léblová
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Rychlý vepřový guláš. Autor: Dáša Petráková-Léblová rychlý vepřový guláš, vepřový guláš v papiňáku, guláš z vepřového masa, recept Dáša Petráková Léblová, jednoduchý guláš, český guláš recept, gulášové koření použití, tlakový hrnec guláš, vepřový guláš postup, jíška do guláše, rychlá večeře z masa, guláš se sádlem a cibulí
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Pomazánka z lučiny

     - foto-Romča Langerová
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Pomazánka od Romči Langerové
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Romča Langerova
  • Pivní sýr

     - foto-Ludmila Janoušková
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Domácí pivní sýr podle Ludmily Janouškové
    Obtížnost:
    1
    Pro koho
    Ostatní
    Doba přípravy
    více jak 2hod
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!