Recept na Obalovaná vejce
Ingredience pro recept
| 4 ks | vejce na tvrdo |
| 700 g | mletého masa |
| 2 ks | cibule |
| 1 ks | žemle |
| 2 ks | vejce |
| sůl | |
| mletý černý pepř |
Čtyři vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Žemli namočíme do studené vody. Oloupeme cibule a nasekáme je na drobné kostičky. Uhněteme mleté maso, cibuli, žemli a vejce, osolíme a opepříme. Každé vejce obalíme masovou směsí a ze všech stran dobře uzavřeme. Vložíme do vymazaného pekáče a pečeme za občasného podlévání horkou vodou a polévání výpekem v předehřáté troubě asi 45 minut.
Pštrosí vejce – vajíčka obalená mletým masem
INGREDIENCE:
- 4 vejce (uvařená natvrdo)
- Mleté maso (vepřové, hovězí nebo směs)
- 1 žemle (namočená ve studené vodě)
- Cibule (najemno)
- Sůl
- Pepř
- Olej nebo máslo (na vymazání pekáče)
- Horká voda (na podlévání)
POSTUP:
1) Vejce
Čtyři vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a opatrně oloupeme.
2) Příprava masové směsi
Žemli namočíme ve studené vodě a vymačkáme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
Mleté maso smícháme s cibulí, vymačkanou žemlí, osolíme a opepříme.
Směs důkladně uhněteme.
3) Obalování vajec
Každé oloupané vejce obalíme masovou směsí tak, aby bylo ze všech stran pevně uzavřené.
Tvoříme kompaktní „kuličky“.
4) Pečení
Vložíme do vymazaného pekáče.
Pečeme při 180–200 °C asi 45 minut.
Během pečení podléváme horkou vodou a poléváme výpekem, aby maso nevyschlo.
5) Podávání
Podáváme s bramborovou kaší, brambory, salátem nebo studené s pečivem.
TIPY:
- Maso lze dochutit česnekem, majoránkou nebo paprikou.
- Pokud chceš křupavější povrch, závěr pečení nech 5–10 minut odkryté.
- Výborné i studené jako součást obložených mís.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Vepřový gulášek
Rychlý vepřový guláš. Autor: Dáša Petráková-Léblová rychlý vepřový guláš, vepřový guláš v papiňáku, guláš z vepřového masa, recept Dáša Petráková Léblová, jednoduchý guláš, český guláš recept, gulášové koření použití, tlakový hrnec guláš, vepřový guláš postup, jíška do guláše, rychlá večeře z masa, guláš se sádlem a cibulí- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor
-
Pomazánka z lučiny
-
Pivní sýr






