Recept na Brokolicová polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Brokolicová polévka

Ingredience pro recept

600 gbrokolice
400 gbrambor
600 mlzeleninového vývaru z kostky
sůl
mletý bílý pepř
200 mlsmetany
Z brokolice můžeme uvařit dobrou polévku brokolicová polévka, krémová polévka, recept z brokolice, zeleninová polévka, smetanová polévka, brokolice, brambory, vývar, zdravé recepty, domácí polévka, česká kuchyně

Brokolici očistíme a odřízneme od ní košťál. Oloupané brambory a košťál brokolice nakrájíme na menší kousky, vše vložíme do hrnce s osolenou vodou a povaříme asi 15 minut téměř doměkka.

Pak k zelenině vsypeme růžičky brokolice a vše dovaříme doměkka.

Zeleninu vyjmeme z hrnce a rozmixujeme v mixéru.

Rozmixovanou zeleninu přendáme do hrnce, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Dochutíme ji solí a pepřem, zjemníme smetanou a odstavíme z plotny.

 

Brokolici důkladně očistíme, odstraníme listy a odřízneme tvrdší košťál. Ten spolu s oloupanými bramborami nakrájíme na menší kousky, aby se při vaření rychleji uvařily. Vše vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a povaříme přibližně 15 minut, dokud zelenina téměř nezměkne. Poté přidáme růžičky brokolice, které vaříme jen krátce – asi 5 minut, aby si zachovaly svou sytě zelenou barvu i chuť.

Jakmile je zelenina měkká, vyjmeme ji z hrnce a rozmixujeme dohladka v mixéru nebo pomocí tyčového mixéru. Hladké pyré vrátíme zpět do hrnce, zalijeme zeleninovým nebo kuřecím vývarem podle požadované hustoty a přivedeme k varu. Polévku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a na závěr ji zjemníme smetanou na vaření. Po krátkém promíchání ji odstavíme z plotny. Podáváme teplou, ozdobenou například krutony nebo kapkou smetany.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Chrástková polévka

     - foto - Jana Strmeňová
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Jednoduchá, rychlá a chutná polévka pro běžný den. autor: Jana Strmeňová zelňačka, polévka ze zelí, zelná polévka, jednoduchá polévka, rychlý recept, brambory, jíška, červená paprika, česká kuchyně, domácí polévka, recept pro každý den
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Dýňová polévka

     - foto - Jana Vrbová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Zeleninová polévka vhodná pro každého, kdo vyznává zdravý životní styl. Velmi chutná. autor: Jana Vrbová krémová dýňová polévka, dýňová polévka, Tandori masala, kořeněná polévka, smetanová polévka, domácí polévka, dýně, kari, muškát, koriandr, lehká polévka, podzimní recept, exotická polévka
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Bílá polévka

     - Bílá polévka.jpeg
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Bramborová mléčná polévka. Tradiční bramborová polévka se zeleninou a houbami – jednoduchý recept na sytou a chutnou polévku z brambor, zahuštěnou mlékem s moukou, dochucenou kmínem a zjemněnou smetanou nebo žloutkem.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!