Recept na Šunkové knedlíčky
Ingredience pro recept
| 40 g | másla |
| sůl | |
| 1 ks | žloutek |
| špetka | muškátového oříšku |
| 50 g | šunky |
| 1 lžíce | mléka |
| 1 ks | bílku |
| 60 g | strouhanky |
Máslo umícháme se solí, žloutkem a s muškátovým oříškem, přidáme šunku pokrájenou nadrobno, mléko, z bílků ušlehaný tuhý sníh a podle potřeby strouhanku. Směs zlehka promícháme a tvarujeme malé knedlíčky, které povaříme ve vroucí polévce 3 až 5 minut.
Knedlíčky do vývaru jsou lahodným doplňkem tradičních polévek, které jim dodávají sytost a zajímavou texturu. Nejprve si připravíme máslovou směs – máslo umícháme se solí, žloutkem a špetkou muškátového oříšku, který dodá knedlíčkům jemnou, kořeněnou chuť. Přidáme k ní nadrobno pokrájenou šunku, která polévce přinese příjemný masový tón.
Poté vmícháme mléko, aby těsto mělo správnou konzistenci, a z bílků ušleháme pevný sníh, který opatrně zapracujeme do směsi, aby knedlíčky byly nadýchané a lehké. Podle potřeby přidáme trochu strouhanky, která pomůže těsto spojit a udržet tvar.
Ze vzniklé jemné směsi tvoříme malé knedlíčky – ideálně o velikosti pingpongových míčků – a opatrně je vhazujeme do vroucí polévky. Knedlíčky vaříme 3 až 5 minut, dokud nevyplavou na povrch a jsou krásně pevné, ale zároveň vláčné. Takto připravené knedlíčky jsou výborným zpestřením klasického vývaru a skvěle doplní jeho chuť i strukturu.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Slaninové knedlíčky
-
Kapání
Vhodné do hovězího nebo kuřecího výraru zavářka do polévky, těstíčko do polévky, hovězí vývar, kuřecí vývar, jednoduchá zavářka, recept na zavářku, jak udělat zavářku, polévka s těstíčkem, tradiční česká polévka, rychlý recept na polévku- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Játrové knedlíčky






