Recept na Polévka z hlívy ústřičné
Ingredience pro recept
| brambory | |
| bujon | |
| koření Maďarský guláš | |
| sladká paprika | |
| petrželka | |
| hladká mouka | |
| majoránka | |
| sůl | |
| česnek | |
| cibule | |
| hlíva ústřičná |
Osmažila jsem si cibulku na jemno do zlatova a zaprášila moukou a sl. paprikou a trochu kořením Maďarský guláš. Zalila jsem vodou a dala sůl, bujon a na nudle nakrájenou hlívu ústřičnou a na kostky brambory, kadeřavou petrželku. Vařila jsem asi 20 min. a potom jsem přidala majoránku a česnek.
Tato polévka je skvělým příkladem jednoduché, ale velmi chutné domácí kuchyně. Nejprve si osmažíme cibulku nakrájenou najemno na zlatavou barvu, aby získala krásnou vůni a sladkost. Poté ji zaprášíme hladkou moukou a přidáme sladkou papriku spolu s kořením na maďarský guláš, které dodají polévce typickou výraznou chuť.
Do osmažené směsi nalijeme vodu a dochutíme solí a bujónem pro intenzivnější vývar. Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou, která polévku obohatí o jemnou houbovou chuť, a na kostky nakrájené brambory, které ji pěkně zahustí a dodají sytost. Přidáme také kadeřavou petrželku, která polévce dodá svěžest a barevný kontrast.
Polévku vaříme asi 20 minut, aby byla zelenina měkká a chutě se spojily. Na závěr přidáme majoránku, která dodá typickou vůni českých polévek, a prolisovaný česnek, který polévku ozvláštní svou pikantní chutí a zároveň podpoří zdraví. Tuto polévku doporučujeme podávat s čerstvým pečivem pro dokonalý zážitek.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Zelná kyselica
Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Chrástková polévka
Jednoduchá, rychlá a chutná polévka pro běžný den. autor: Jana Strmeňová zelňačka, polévka ze zelí, zelná polévka, jednoduchá polévka, rychlý recept, brambory, jíška, červená paprika, česká kuchyně, domácí polévka, recept pro každý den- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Děti
- Pro koho
- Vegetariáni
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor
-
Kulajda






