Recept na Polévka z hlívy ústřičné

přidal(a) Administrátor
5/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Polévka z hlívy

Ingredience pro recept

brambory
bujon
koření Maďarský guláš
sladká paprika
petrželka
hladká mouka
majoránka
sůl
česnek
cibule
hlíva ústřičná
Snadná příprava. Skvělá chuť. Autor: Michaela Sadovska polévka s hlívou ústřičnou, maďarský guláš recept, jednoduchá houbová polévka, polévka s bramborami, domácí polévka, polévka s majoránkou a česnekem, rychlý recept na polévku, zdravá houbová polévka
 
 
Postup

Osmažila jsem si cibulku na jemno do zlatova a zaprášila moukou a sl. paprikou a trochu kořením Maďarský guláš. Zalila jsem vodou a dala sůl, bujon a na nudle nakrájenou hlívu ústřičnou a na kostky brambory, kadeřavou petrželku. Vařila jsem asi 20 min. a potom jsem přidala majoránku a česnek.

 

Tato polévka je skvělým příkladem jednoduché, ale velmi chutné domácí kuchyně. Nejprve si osmažíme cibulku nakrájenou najemno na zlatavou barvu, aby získala krásnou vůni a sladkost. Poté ji zaprášíme hladkou moukou a přidáme sladkou papriku spolu s kořením na maďarský guláš, které dodají polévce typickou výraznou chuť.

Do osmažené směsi nalijeme vodu a dochutíme solí a bujónem pro intenzivnější vývar. Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou, která polévku obohatí o jemnou houbovou chuť, a na kostky nakrájené brambory, které ji pěkně zahustí a dodají sytost. Přidáme také kadeřavou petrželku, která polévce dodá svěžest a barevný kontrast.

Polévku vaříme asi 20 minut, aby byla zelenina měkká a chutě se spojily. Na závěr přidáme majoránku, která dodá typickou vůni českých polévek, a prolisovaný česnek, který polévku ozvláštní svou pikantní chutí a zároveň podpoří zdraví. Tuto polévku doporučujeme podávat s čerstvým pečivem pro dokonalý zážitek.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Zelná kyselica

     -
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Chrástková polévka

     - foto - Jana Strmeňová
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Jednoduchá, rychlá a chutná polévka pro běžný den. autor: Jana Strmeňová zelňačka, polévka ze zelí, zelná polévka, jednoduchá polévka, rychlý recept, brambory, jíška, červená paprika, česká kuchyně, domácí polévka, recept pro každý den
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Z celkového počtu 5
    Pravá jihočeský kulajda jihočeská kulajda, kulajda s houbami, tradiční česká polévka, kulajda recept, polévka s koprem, polévka s vejcem, krémová polévka, kulajda s brambory, česká kuchyně, jihočeská specialita
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!