Recept na Vánoční pivní punč
Ingredience pro recept
| 1 l | světlého piva |
| 1 lžíce | zázvorového sirupu |
| 3 lžíce | medu |
| 1 ks | celá skořice |
| 3 ks | hřebíčku |
| 1-2 dcl | smetany |
| 3 ks | žloutky |
| 2 lžíce | třešňovice nebo griotky |
| 1 ks | citron |
| muškátový oříšek |
Na mírném ohni přivedeme pivo k varu, přidáme lžíci zázvorového sirupu, med, skořici, hřebíček, krátce povaříme a scedíme do servírovací nádoby. Rozšleháme smetanu se žloutky, třešňovicí a kapkou citronové šťávy, necháme na ohni velmi rychle zpěnit a odstavíme. Nalijeme do svařeného piva, mírně ovoníme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a horké podáváme.





