Recept na Vídeňský zákusek I.

přidal(a) Iveta
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Návštěva
: Běžný den
Vídeňský zákusek I.
  • Vídeňský zákusek I. -
  • Vídeňský zákusek I. -
  • Vídeňský zákusek I. -
  • Vídeňský zákusek I. -
  • Vídeňský zákusek I. -
  • Vídeňský zákusek I. -
  • Vídeňský zákusek I. -
  • Vídeňský zákusek I. -

Ingredience pro recept

4 ksvejce
4 lžícestudené vody
4 lžícehorké vody
20 dkgcukru
20 dkgpolohrubé mouky
0,5 ksprášku do pečiva
1 lpomerančového džusu
80 gškrobové moučky
6 lžic krupicového cukru
1 kssmetany ke šlehání
1 kszakysané smetany
moučkový cukr
piškoty
rum
Odlehčený moučník se smetanou

Ušleháme bílky, přidáme studenou vodu, žloutky, horkou vodu, cukr a naposledy zašleháme mouku s práškem do pečiva. Dáme péct do předehřáté trouby na 180st. cca 15 min. Z pomerančového džusu, škrobové moučky a cukru uvaříme hustou kaši, kterou hned nalijeme ještě horkou na upečený piškot (může být ještě teplý) a necháme společně vychladnout. Ušleháme šlehačku, přidáme zakysanou smetanu, cukr a trošku rumu a potřeme na vychladlý piškot s želatinou. Poklademe piškoty, které namáčíme v džusu (musíme koupit 2ks), který smícháme s trochou rumu. Nakonec pocákáme čokoládovou polevou.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jablečná bábovka

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bábovka s jablky a vaječným likérem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Tiramisu s mandarinkami

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!