Recept na Vídeňský zákusek I.
Ingredience pro recept
| 4 ks | vejce |
| 4 lžíce | studené vody |
| 4 lžíce | horké vody |
| 20 dkg | cukru |
| 20 dkg | polohrubé mouky |
| 0,5 ks | prášku do pečiva |
| 1 l | pomerančového džusu |
| 80 g | škrobové moučky |
| 6 lžic | krupicového cukru |
| 1 ks | smetany ke šlehání |
| 1 ks | zakysané smetany |
| moučkový cukr | |
| piškoty | |
| rum |
Ušleháme bílky, přidáme studenou vodu, žloutky, horkou vodu, cukr a naposledy zašleháme mouku s práškem do pečiva. Dáme péct do předehřáté trouby na 180st. cca 15 min. Z pomerančového džusu, škrobové moučky a cukru uvaříme hustou kaši, kterou hned nalijeme ještě horkou na upečený piškot (může být ještě teplý) a necháme společně vychladnout. Ušleháme šlehačku, přidáme zakysanou smetanu, cukr a trošku rumu a potřeme na vychladlý piškot s želatinou. Poklademe piškoty, které namáčíme v džusu (musíme koupit 2ks), který smícháme s trochou rumu. Nakonec pocákáme čokoládovou polevou.
Pomerančové řezy se šlehačkou a piškoty
Postup
Ušleháme bílky do polotuha, přidáme studenou vodu, poté žloutky a horkou vodu. Zašleháme cukr a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.
Z pomerančového džusu, škrobové moučky a cukru uvaříme hustou kaši. Ještě horkou ji rovnoměrně nalijeme na upečený piškot, který může být ještě teplý, a necháme společně vychladnout.
Šlehačku ušleháme dotuha, přidáme zakysanou smetanu, cukr a trochu rumu. Touto směsí potřeme vychladlý piškot s pomerančovou vrstvou.
Piškoty namáčíme v pomerančovém džusu smíchaném s trochou rumu a poklademe je na krém. Použijeme dvě balení piškotů.
Nakonec moučník pocákáme čokoládovou polevou a necháme v chladu ztuhnout.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Tiramisu s mandarinkami
Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Návštěva
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Velikonoční mazanec
-
Kakaové Be-Be řezy













