Recept na Vídeňský zákusek I.
Ingredience pro recept
| 4 ks | vejce |
| 4 lžíce | studené vody |
| 4 lžíce | horké vody |
| 20 dkg | cukru |
| 20 dkg | polohrubé mouky |
| 0,5 ks | prášku do pečiva |
| 1 l | pomerančového džusu |
| 80 g | škrobové moučky |
| 6 lžic | krupicového cukru |
| 1 ks | smetany ke šlehání |
| 1 ks | zakysané smetany |
| moučkový cukr | |
| piškoty | |
| rum |
Ušleháme bílky, přidáme studenou vodu, žloutky, horkou vodu, cukr a naposledy zašleháme mouku s práškem do pečiva. Dáme péct do předehřáté trouby na 180st. cca 15 min. Z pomerančového džusu, škrobové moučky a cukru uvaříme hustou kaši, kterou hned nalijeme ještě horkou na upečený piškot (může být ještě teplý) a necháme společně vychladnout. Ušleháme šlehačku, přidáme zakysanou smetanu, cukr a trošku rumu a potřeme na vychladlý piškot s želatinou. Poklademe piškoty, které namáčíme v džusu (musíme koupit 2ks), který smícháme s trochou rumu. Nakonec pocákáme čokoládovou polevou.













