Recept na Tiramisu s jablky
Ingredience pro recept
| 400 g | jablek |
| 2 lžíce | solamylu |
| 3 ks | vejce |
| 120 g | cukru |
| 250 g | mascarpone |
| 60 ml | smetany ke šlehání |
| 200 g | podlouhlých piškotů |
| 2 šálky | silné kávy |
| 2 lžíce | sladkého vína |
| 1 lžíce | kakaa |
Oloupaná nakrájená jablka zalijeme vodou, přidáme dvě lžíce cukru a uvaříme do poloměkka. Přidáme solamyl zředěný vodou a provaříme. Žloutky smícháme s 80 g cukru, vyšleháme a přidáme mascarpone. Bílky vyšleháme se špetkou soli a přimícháme zbývající cukr. Smetanu ušleháme a vmícháme spolu se sněhem do mascarpone.
Formu vyložíme piškoty. Na ně navrstvíme jablka a překryjeme krémem. Na další vrstvu použijeme piškoty namočené do kávy smíchané s vínem. Ukončíme krémem a dáme do chladu. Před podáváním poprášíme kakaem.





