Recept na Tiramisu s jablky
Ingredience pro recept
| 400 g | jablek |
| 2 lžíce | solamylu |
| 3 ks | vejce |
| 120 g | cukru |
| 250 g | mascarpone |
| 60 ml | smetany ke šlehání |
| 200 g | podlouhlých piškotů |
| 2 šálky | silné kávy |
| 2 lžíce | sladkého vína |
| 1 lžíce | kakaa |
Oloupaná nakrájená jablka zalijeme vodou, přidáme dvě lžíce cukru a uvaříme do poloměkka. Přidáme solamyl zředěný vodou a provaříme. Žloutky smícháme s 80 g cukru, vyšleháme a přidáme mascarpone. Bílky vyšleháme se špetkou soli a přimícháme zbývající cukr. Smetanu ušleháme a vmícháme spolu se sněhem do mascarpone.
Formu vyložíme piškoty. Na ně navrstvíme jablka a překryjeme krémem. Na další vrstvu použijeme piškoty namočené do kávy smíchané s vínem. Ukončíme krémem a dáme do chladu. Před podáváním poprášíme kakaem.
Jablečné tiramisu s mascarpone
Postup
Oloupaná a nakrájená jablka zalijeme menším množstvím vody, přidáme dvě lžíce cukru a povaříme do poloměkka. Přilijeme solamyl rozmíchaný ve vodě a krátce provaříme, aby směs zhoustla. Necháme lehce vychladnout.
Žloutky utřeme s 80 g cukru do světlé pěny a postupně do nich zapracujeme mascarpone. Bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha, přisypeme zbylý cukr a vyšleháme lesklý sníh. Smetanu ušleháme dotuha a společně se sněhem ji opatrně vmícháme do mascarpone krému.
Formu vyložíme piškoty, na které navrstvíme jablečnou směs a rozetřeme část krému. Následuje vrstva piškotů namočených v kávě smíchané s vínem. Vše zakončíme zbylým krémem, povrch uhladíme a moučník uložíme do chladu alespoň na několik hodin.
Před podáváním posypeme kakaem.
Tipy k vaření:
– Jablka lze ochutit skořicí nebo citronovou kůrou
– Víno můžeme nahradit rumem nebo úplně vynechat
– Dezert chutná nejlépe po delším odležení v lednici
– Místo kávy lze použít jablečný nebo hruškový džus
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Tiramisu s mandarinkami
Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Návštěva
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Velikonoční mazanec
-
Kakaové Be-Be řezy





