Recept na Švestková buchta

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den
Švestková buchta
  • Švestková buchta -
  • Švestková buchta -
  • Švestková buchta -
  • Švestková buchta -
  • Švestková buchta -

Ingredience pro recept

200 mlzakysané smetany
85 g krupicového cukru
1 ksvanilkového cukru
2 ksvejce
5 lžicrozpuštěného másla
180 gpolohrubé mouky
0,5 ksprášku do pečiva
švestky
Rychlá a jednoduchá buchta nebo koláč se švestkami

V mise promícháme pěkně dohladka zakysanou smetanu, cukry, vejce a rozpuštěné máslo. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně propojíme. Nalejeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Švestky (nebo jiné ovoce) rozpůlíme, vypeckujeme a slupkou dolů je na husto rozprostřeme na těsto.

Posypeme drobenkou vytvořenou z 80g polohrubé mouky, 50g moučkového cukru a 50g změkklého másla.

Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut při 180st.C.

Vychladlou buchtu nakrájíme a pocukrujeme.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jablečná bábovka

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bábovka s jablky a vaječným likérem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Tiramisu s mandarinkami

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!