Recept na Smetanový dort

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Oslava
: Návštěva
: Běžný den

Nepečená dobrota nepečený dort, smetanový dort, piškotový dort, rychlý dezert, dort bez pečení, zakysaná smetana, ovocný dort, jednoduchý moučník, domácí dezert
Smetanový dort
  • Smetanový dort - příprava
  • Smetanový dort - příprava
  • Smetanový dort - příprava
  • Smetanový dort - příprava

Ingredience pro recept

2-3 kszakysané smetany
3-4 lžícemletého cukru
1 balíček piškotů
500 gjahod

Zakysané smetany smícháme s mletým cukrem. Na dno dortové formy poklademe piškoty na ně natřeme smetanu s cukrem, položíme nakrájené ovoce a znovu pištoky. Vrstvy střídáme tak aby poslední vrstva byla smetana. Posypeme grankem nebo rozpustnou čokoládou a dáme do lednice ztuhnout. Nejlépe na 24 hod. Poté formu rozděláme a krájíme na porce.

Do části smetany můžeme přimíchat kakao a udělat tak dvoubarevný dort.

Ovoce je vhodné měkké např. jahody.

 

Ovoce je vhodné měkké např. jahody.
 

Nepečený smetanový dort s piškoty a ovocem

Postup
Zakysané smetany smícháme s mletým cukrem do hladkého krému.

Na dno dortové formy vyskládáme vrstvu piškotů. Na ně rozetřeme část oslazené smetany a poklademe nakrájeným ovocem.

Přidáme další vrstvu piškotů a znovu smetanu. Vrstvy střídáme tak, aby poslední vrstvou byla smetana.

Povrch posypeme grankem nebo nastrouhanou či rozpuštěnou čokoládou. Dort uložíme do lednice a necháme důkladně ztuhnout, ideálně 24 hodin.

Po ztuhnutí formu opatrně rozevřeme a dort nakrájíme na jednotlivé porce.

Tipy k vaření:
– Část smetany můžete obarvit kakaem a vytvořit tak dvoubarevný dort
– Nejvhodnější je měkké ovoce, například jahody, maliny nebo banán
– Piškoty lze lehce pokapat ovocnou šťávou nebo mlékem pro vláčnější výsledek
– Dort chutná nejlépe dobře vychlazený

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     - Tiramisu s mandarinkami.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     - Velikonoční mazanec.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec velikonoční mazanec, kynutý mazanec, domácí mazanec, velikonoční pečení, kynuté těsto, tradiční český mazanec, sladké pečivo, velikonoční recept, domácí pečení
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe kakaova buchta pudinkovy krem rumova poleva bb oplatky cokoladovy moucnik domaci buchta na plech jednoduchy dezert sladke peceni rychly recept
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!