Recept na Šlehačkový beránek
Ingredience pro recept
| 60 g | hery |
| 125 g | moučkového cukru |
| 1 ks | vanilkového cukru |
| 3 ks | vejce |
| 250 g | hladké mouky |
| 2 lžičky | prášku do pečiva |
| 250 ml | smetany ke šlehání |
V míse utřeme změklou Heru s cukrem a vejci, pak přidáme mouku, kypřící prášek, smetanu a vypracujeme hladké těsto. Směs nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka, uhladíme povrch a přiklopíme druhou polovinou formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 170st.C zhruba 50 minut.
V míse utřeme změklou Heru s cukrem a vejci do hladké pěny.
Postupně přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a zakysanou smetanu. Vše důkladně promícháme, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka, povrch uhladíme a formu přiklopíme druhou polovinou.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 50 minut. Upečení ověříme špejlí. Po upečení necháme beránka krátce vychladnout, poté opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Tipy:
– Formu vždy dobře vymažte a vysypte, aby šel beránek snadno vyklopit
– Po vychladnutí můžeme beránka pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou
– Do těsta lze přidat citronovou kůru nebo vanilkový cukr
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Tiramisu s mandarinkami
Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Návštěva
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Velikonoční mazanec
-
Kakaové Be-Be řezy

![IMG_20160325_203814[1].jpg IMG_20160325_203814[1].jpg](/www/ir/produkt-images/img_20160325_203814-1-jpg-1872--c700xc500.jpg)



