Recept na Sladký trhanec
Ingredience pro recept
| 1 ks | vejce |
| 2 lžíce | cukru |
| 150 ml | mléka |
| špetka | soli |
| 5 lžic | polohrubé mouky |
| 2 lžíce | oleje |
| 2 lžíce | malinové šťávy |
| maliny |
Oddělíme žloutek a bílek, z bílku ušleháme pevný sníh, žloutek, cukr, mléko a špetku soli rozšleháme v misce, postupně zašleháme mouku, až vznikne hladké těstíčko bez žmolků. Nakonec do těsta lehce vmícháme připravený sníh. Teflonovou pánev vymažeme olejem, rozehřejeme a nalijeme připravené těsto. Na mírném plameni pečeme omeletu nejprve po jedné straně, až na povrchu ztuhne, pak ji pomocí obracečky roztrháme na čtyři díly, otočíme a opečeme i po druhbé straně do zlatohnědé barvy. Trhanec přendáme na talíř, posypeme moučkovým cukrem, přelijeme malinovým sirupem, ozdobíme malinami, šlehačkou a snítkou máty.
Trhanec s malinami
Suroviny
1 vejce
cukr
mléko
špetka soli
hladká mouka
olej na vymazání pánve
moučkový cukr
malinový sirup
čerstvé maliny
šlehačka
máta
Postup
-
Vejce rozdělíme na žloutek a bílek.
-
Z bílku ušleháme pevný sníh.
-
Žloutek rozšleháme s cukrem, mlékem a špetkou soli.
-
Postupně zašleháme mouku, aby vzniklo hladké těstíčko bez hrudek.
-
Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z bílku.
-
Teflonovou pánev vymažeme olejem a rozehřejeme.
-
Nalijeme těsto a na mírném plameni pečeme omeletu z jedné strany, dokud povrch neztuhne.
-
Omeletu pomocí obracečky natrháme na čtyři díly, otočíme a opečeme i z druhé strany dozlatova.
-
Hotový trhanec přendáme na talíř.
-
Posypeme moučkovým cukrem, přelijeme malinovým sirupem a ozdobíme malinami, šlehačkou a snítkou máty.





