Recept na Rychlá buchta
Ingredience pro recept
| 4 ks | jablka (pevnější) |
| 450 g | polohrubé mouky |
| 450 g | moučkového cukru |
| 1 ks | prášek do pečiva |
| 3 ks | vejce |
| 1 ks | smetany ke šlehání |
| 120 g | tuku |
Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Mouku prosijeme do větší mísy, promícháme ji s moučkovým cukrem a práškem do pečiva. Poté přelijeme vejce, která jsme předem rozšlehali ve smetaně, přidáme nakrájená jablka a nakonec vlijeme vychladlý rozpuštěný tuk. Všechno důkladně promícháme. Pekáč vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Nalejeme těsto a dáme péct na cca 35 minut při 170st.C.






