Recept na Rybízový koláč se sněhem
Ingredience pro recept
| 2 ks | žloutků |
| 10 dkg | cukru |
| 15 dkg | másla |
| 20 dkg | polohrubé mouky |
| 1 dlc | mléka |
| 2 ks | bílku |
| 10 dkg | moučkového cukru |
| 1 hrnek | rybízu |
Vymícháme žloutky s cukrem a změklým máslem. Přídáme mouku a mléko. Zamícháme v těsto, které nalijeme na vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu.
Dáme do předehřáté trouby na 180st. C a pečeme asi 15 minut.
Mezitím si připravíme tuhý sníh ze 2 bílků, do kterého zašleháme cukr a vmícháme rybíz. Můžeme použít i jiné ovoce, třeba ostružiny, ke kterým dodáme navíc citronovou kůru a šťávu z citronu. Ovoce může být i mražené.
Směs naložíme na předpečené těsto a společně dopečeme, až do zhnědnutí sněhu.







