Recept na Rybízový koláč se sněhem

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 9 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Rychlý koláč s rybízem a sněhovou čepicí koláč se sněhem | rybízový koláč | sněhový koláč | ovocný koláč | moučník s rybízem | domácí pečení | jednoduchý dezert | česká kuchyně
Rybízový koláč se sněhem
  • Rybízový koláč se sněhem -
  • Rybízový koláč se sněhem -

Ingredience pro recept

2 ksžloutků
10 dkgcukru
15 dkgmásla
20 dkgpolohrubé mouky
1 dlcmléka
2 ksbílku
10 dkgmoučkového cukru
1 hrnekrybízu

Vymícháme žloutky s cukrem a změklým máslem. Přídáme mouku a mléko. Zamícháme v těsto, které nalijeme na vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu.

Dáme do předehřáté trouby na 180st. C a pečeme asi 15 minut.

Mezitím si připravíme tuhý sníh ze 2 bílků, do kterého zašleháme cukr a vmícháme rybíz. Můžeme použít i jiné ovoce, třeba ostružiny, ke kterým dodáme navíc citronovou kůru a šťávu z citronu. Ovoce může být i mražené.

Směs naložíme na předpečené těsto a společně dopečeme, až do zhnědnutí sněhu.

 

Vymícháme žloutky s cukrem a změklým máslem do světlé pěny. Přidáme mouku a mléko a vypracujeme hladké těsto, které nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy.

Formu vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut, aby se těsto lehce zatáhlo.

Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh, postupně do něj zašleháme cukr a nakonec opatrně vmícháme rybíz. Použít lze i jiné ovoce, například ostružiny, maliny nebo borůvky. U kyselejšího ovoce se hodí přidat trochu citronové kůry nebo pár kapek citronové šťávy. Ovoce může být i mražené.

Sněhovou ovocnou směs rozetřeme na předpečené těsto a vrátíme do trouby. Dopečeme dozlatova, dokud sníh na povrchu lehce nezhnědne.

Tipy:
– Koláč krájíme až po částečném vychladnutí, sníh pak lépe drží tvar
– Pro sladší variantu lze do sněhu přidat trochu moučkového cukru navíc
– Výborné i s kombinací více druhů drobného ovoce

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     - Tiramisu s mandarinkami.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     - Velikonoční mazanec.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec velikonoční mazanec, kynutý mazanec, domácí mazanec, velikonoční pečení, kynuté těsto, tradiční český mazanec, sladké pečivo, velikonoční recept, domácí pečení
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe kakaova buchta pudinkovy krem rumova poleva bb oplatky cokoladovy moucnik domaci buchta na plech jednoduchy dezert sladke peceni rychly recept
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!