Recept na Rybízový koláč
Ingredience pro recept
| 500 g | hladké mouky |
| 250 ml | vlažného mléka |
| 125 g | krupicového cukru |
| 1/2 kostky | droždí |
| 1 ks | vejce |
| 1 ks | žloutek |
| 100 g | másla |
| 1/4 lžičky | soli |
| 1/2 lžičky | citronové kůry |
| náplň | |
| 500 g | měkkého tvarohu |
| 2 ks | vejce |
| 3 lžíce | cukru |
| 300 g | rybízu |
Mouku vsypeme do mísy, doprostřed nalijeme trochu mléka, přidáme lžíci cukru a rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce a žloutek, máslo, zbytek cukru, sůl, mléko a citronovou kůru a vypracujeme těsto, které necháme v teple hodinu kynout. Těsto vyválíme na placku o rozměru plechu, přendáme na plech vyložený pečícím papírem, pomažeme směsí z tvarohu, vajec a cukru, posypeme rybízem a drobenkou (140g hrubé mouky, 90g krupicového cukru, vaniklový cukr, 100g másla) a pečeme při teplotě 180st.C zhruba 25 minut.





