Recept na Rybízový koláč

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den

Kynutý koláč s rybízem a drobenkou kynutý koláč | tvarohový koláč | koláč s rybízem | kynuté těsto | domácí koláč | sladké pečení | česká kuchyně | ovocný koláč | drobenkový koláč
Rybízový koláč.jpeg

Ingredience pro recept

500 ghladké mouky
250 mlvlažného mléka
125 g krupicového cukru
1/2 kostkydroždí
1 ksvejce
1 ksžloutek
100 gmásla
1/4 lžičkysoli
1/2 lžičkycitronové kůry
náplň
500 gměkkého tvarohu
2 ks vejce
3 lžícecukru
300 grybízu

Mouku vsypeme do mísy, doprostřed nalijeme trochu mléka, přidáme lžíci cukru a rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce a žloutek, máslo, zbytek cukru, sůl, mléko a citronovou kůru a vypracujeme těsto, které necháme v teple hodinu kynout. Těsto vyválíme na placku o rozměru plechu, přendáme na plech vyložený pečícím papírem, pomažeme směsí z tvarohu, vajec a cukru, posypeme rybízem a drobenkou (140g hrubé mouky, 90g krupicového cukru, vaniklový cukr, 100g másla) a pečeme při teplotě 180st.C zhruba 25 minut.

 

Mouku vsypeme do mísy a doprostřed uděláme důlek. Nalijeme do něj trochu vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Lehce promícháme s trochou mouky a necháme vzejít kvásek.

Jakmile kvásek naběhne, přidáme vejce a žloutek, změklé máslo, zbytek cukru, sůl, zbylé mléko a citronovou kůru. Vypracujeme hladké, vláčné těsto, které se nelepí. Přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.

Vykynuté těsto vyválíme na placku velikosti plechu a přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem.

Tvaroh smícháme s vejci a cukrem do hladké náplně a rovnoměrně ji rozetřeme na těsto. Posypeme rybízem.

Připravíme drobenku z hrubé mouky, krupicového cukru, vanilkového cukru a másla. Drobenku nasypeme na koláč.

Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 25 minut dozlatova.

Tipy:
– Rybíz můžeme nahradit angreštem, malinami nebo borůvkami
– Koláč je výborný i druhý den, těsto zůstává vláčné
– Pro jemnější chuť lze do tvarohu přidat trochu zakysané smetany

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     - Tiramisu s mandarinkami.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     - Velikonoční mazanec.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec velikonoční mazanec, kynutý mazanec, domácí mazanec, velikonoční pečení, kynuté těsto, tradiční český mazanec, sladké pečivo, velikonoční recept, domácí pečení
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe kakaova buchta pudinkovy krem rumova poleva bb oplatky cokoladovy moucnik domaci buchta na plech jednoduchy dezert sladke peceni rychly recept
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!