Recept na Řezy obližprst

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Návštěva
: Běžný den
Řezy obližprst 1
  • Řezy obližprst -
  • Řezy obližprst -
  • Řezy obližprst -
  • Řezy obližprst -
  • Řezy obližprst -

Ingredience pro recept

5 ksvajíčka
5 lžichorké vody
150 g krupicového cukru
160 gpolohrubé mouky
1 ksprášek do pečiva
KRÉM
500 mlmléka
3 lžícesolamylu
5 ksžloutků
250 gmásla
150 gmoučkového cukru
1 lžičkakakaa
poleva
5 ksbílku
150 g pískového cukru
Řezy s kakaovým krémem a sněhovou čepicí

Žloutky ušleháme s horkou vodou a cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme cca 20 minut při 180° C. Mléko, solamyl a žloutky svaříme do husté kaše a necháme vychladnout, pak vše vyšleháme se změklým máslem, cukrem a kakaem. Bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do tuhé pěny. Piškot potřeme vrstvou kakaového krému, pak bílkovou pěnou a nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jablečná bábovka

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bábovka s jablky a vaječným likérem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Tiramisu s mandarinkami

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!