Recept na Pudinkáče

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 34 hlasů)
3 komentáře
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den

Buchty s pudinkovou náplní podle Heleny Hemmerové kynuté pečivo, pletené pečivo, sladké pečivo, pečivo s pudinkem, domácí pečení, kynuté těsto, sladký moučník, české pečivo, recept na kynuté pečivo
Pudinkáče

Ingredience pro recept

1/4 lmléka
50 gdroždí
400 ghladké mouky
10 lžičekcukru
špetkasoli
citronová kůra
3 ksžloutků
2 dcloleje

Uděláme kvásek z mléka, droždí, hrstky cukru a hrstky mouky. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, citr.kůru, kvásek, žloutky a olej. Vše propracujemem do bublin. Necháme kynout asi hodinu, mezitím jednou až dvakrát promíchneme. Potom si děláme válečky asi 1 cm silný a asi 15cm dlouhý a dva spolu sleteme. Konce zahneme dospodu. Po upečení a vystydnutí prořízneme a plníme pudinkem.

Pudink: Asi 3/4 litru mléka a dva pudinky, trochu rumu, cukr podle chuti a asi 2 lžíce másla, vanil. cukr.

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mléka, droždí, hrstky cukru a hrstky mouky připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, citronovou kůru, žloutky, olej a hotový kvásek. Vše důkladně propracujeme, až se v těstě začnou tvořit bubliny.

Těsto necháme kynout asi 1 hodinu, během kynutí ho jednou až dvakrát promícháme. Vykynuté těsto rozdělíme na kousky a z každého vytvarujeme váleček asi 1 cm silný a přibližně 15 cm dlouhý. Vždy dva válečky spleteme dohromady, konce zahneme dospodu a klademe na plech s pečicím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Po upečení necháme vychladnout, poté jednotlivé kusy podélně prořízneme a plníme pudinkem.

Pudink připravíme z přibližně 3/4 litru mléka a dvou pudinkových prášků. Osladíme podle chuti, přidáme vanilkový cukr, kousek másla a trochu rumu. Pudink necháme mírně vychladnout a použijeme na plnění.

TIPY

Těsto musí být dobře propracované, aby bylo nadýchané
Pudink lze připravit i hustší, lépe pak drží tvar při plnění
Pečivo můžeme před plněním lehce pocukrovat
Místo pudinku lze použít i vanilkový krém nebo šlehačku

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: pudinkáče15. září 2014 ve 14:08
  • Autor: lákavé22. června 2014 ve 22:25
  • Autor: Líba24. června 2014 ve 13:08

    Pudinkáče!!!


Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     - Tiramisu s mandarinkami.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     - Velikonoční mazanec.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec velikonoční mazanec, kynutý mazanec, domácí mazanec, velikonoční pečení, kynuté těsto, tradiční český mazanec, sladké pečivo, velikonoční recept, domácí pečení
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe kakaova buchta pudinkovy krem rumova poleva bb oplatky cokoladovy moucnik domaci buchta na plech jednoduchy dezert sladke peceni rychly recept
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!