Recept na Olejová bábovka

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Olejová bábovka

Ingredience pro recept

500.00 grpolohrubé mouky
300.00 grmoučkového cukru
200.00 mloleje
2.00 dlvody
6.00 ksvejce
2.00 ksvanilkového cukru
1.00 ksprášek do pečiva
2.00 lžícekakaa
0.00 citronová kůra
0.00 tuk na vymazání formy
0.00 hrubou mouku na vysypání formy
K odpolední kávě nebo čaji

Polohrubou mouku prosejeme do mísy, přisypeme moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, prášek do pečiva, olej a vodu. Vejce rozklepneme. Žloutky přidáme do mísy. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Všechny suroviny důkladně prošleháme a vypracujeme hladké těsto. Opatrně do něj vmícháme sníh. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 st. C. Do třetiny těsta vmícháme kakao. Nejprve do formy nalijeme bílé těsto, na něj kakaové. Pečeme asi 40 minut. Po vyjmutí z trouby bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Nakonec ji pocukrujeme.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jablečná bábovka

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bábovka s jablky a vaječným likérem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Tiramisu s mandarinkami

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!