Recept na Obrácený jablečný koláč
Ingredience pro recept
| 6 ks | jablek |
| 3/4 hrnku | cukru |
| citron | |
| mletá skořice | |
| muškátový oříšek | |
| 5 lžic | rozpuštěného másla |
| 2 ks | vejce |
| 1/4 hrnku | mléka |
| 1 hrnek | hladké mouky |
| 1 lžička | prášku do pečiva |
| 1 špetka | soli |
Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky (nebo nastrouháme). Na dno formy pěkně uložíme plátky jablek, posypeme 1/2 šálkem cukru, citronovou kůrou, skořicí, muškátem a pokapeme citronovou šťávou, Než jablka zalijeme těstem, poprášíme je moukou a přelijeme 4 lžícemi rozehřátého másla.
Na těsto ušleháme vejce, přidáme 1 lžíci rozehřátého másla a mléko. Přimícháme 1/4 hrnku cukru, mouku s práškem do pečiva a sůl. Vzniklým těstem zalijeme jablka v koláčové formě. Pečeme v předehřáté troubě na 175st. cca 30-40 min.
Upečený koláč přiklopíme talířem a obrátíme jej.










