Recept na Maková bábovka s brusinkami

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Maková bábovka s brusinkami

Ingredience pro recept

100 gmásla
200 g krupicového cukru
2 ksvejce
250 gpolohrubé mouky
1 ksprášku do pečiva
200 gmletého máku
250 mlmléka
150 g čokoládové polevy
1 lžícesušených brusinek
šlehačka
1-2 lžícekompotovaných brusinek
Bábovka s mákem a brusinkami

Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Vmícháme do ní mouku prosátou s kypřícím práškem, pak mletý mák s mlékem a nakonec bílky vyšlehané dotuha.

Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a na povrchu ho uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160st.C asi 50 minut. Po upečení bábovku necháme částečně vychladnout ve formě, pak ji vyklopíme a necháme dochladnou.

Bábovku přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a posypeme pokrájenými sušenými brusinkami.

Dozdobíme šlehačkovými pusinkami, na které posadíme kompotované brusinky.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jablečná bábovka

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bábovka s jablky a vaječným likérem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Tiramisu s mandarinkami

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!