Recept na Kynuté koláčky bez kynutí
Ingredience pro recept
| 0,5 ks | hery |
| 1/4 l | vlažného mléka |
| 2 lžíce | cukru |
| 1 kostka | droždí |
| 60 dkg | hladké mouky |
| špetka | soli |
| 1 ks | prášek do pečiva |
| 1 ks | vanilkového cukru |
| 2 ks | vejce |
| citronová kůra |
Tuk necháme změknout, z mléka, cukru a kvasnic zaděláme kvásek. Poté všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto, které nenecháváme kynout. Ihned z těsta uděláme stejně velké kuličky, které klademe na plech na pečící papír. Do každé kuličky uděláme důlek a plníme náplní (tvaroh, mák, povilda). Dáme do předehřádé trouby a pečeme při 180st. cca 15 minut do růžova. Hotové můžeme potřít máslem smíchaným s rumem.








