Recept na Kynuté koláčky bez kynutí

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 5 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Kynuté těsto na koláče i buchty bez nutnosti kynutí kynuté koláčky, rychlé koláčky, koláčky bez kynutí, domácí koláče, sladké pečení, tvarohové koláčky, makové koláčky, povidlové koláčky, jednoduchý recept, české pečivo
Kynuté koláčky bez kynutí
  • Kynuté koláčky bez kynutí -
  • Kynuté koláčky bez kynutí -
  • Kynuté koláčky bez kynutí -

Ingredience pro recept

0,5 kshery
1/4 lvlažného mléka
2 lžícecukru
1 kostkadroždí
60 dkghladké mouky
špetkasoli
1 ksprášek do pečiva
1 ksvanilkového cukru
2 ksvejce
citronová kůra

Tuk necháme změknout, z mléka, cukru a kvasnic zaděláme kvásek. Poté všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto, které nenecháváme kynout. Ihned z těsta uděláme stejně velké kuličky, které klademe na plech na pečící papír. Do každé kuličky uděláme důlek a plníme náplní (tvaroh, mák, povilda). Dáme do předehřádé trouby a pečeme při 180st. cca 15 minut do růžova. Hotové můžeme potřít máslem smíchaným s rumem.

 

Rychlé kynuté koláčky bez kynutí

Postup:
Tuk necháme změknout. Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Do mísy dáme všechny suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Těsto nenecháváme kynout.

Z hotového těsta ihned tvarujeme stejně velké kuličky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Do každé kuličky uděláme důlek (např. dnem skleničky) a plníme náplní podle chuti – tvarohem, mákem nebo povidly.

Koláčky vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 15 minut dozlatova.

Ještě horké koláčky můžeme potřít rozpuštěným máslem smíchaným s trochou rumu.

Tipy:
Těsto je opravdu rychlé – ideální, když není čas na kynutí.
Koláčky můžeme po upečení posypat drobenkou nebo cukrem.
Náplň by měla být hustší, aby se při pečení neroztékala.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     - Tiramisu s mandarinkami.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     - Velikonoční mazanec.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec velikonoční mazanec, kynutý mazanec, domácí mazanec, velikonoční pečení, kynuté těsto, tradiční český mazanec, sladké pečivo, velikonoční recept, domácí pečení
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe kakaova buchta pudinkovy krem rumova poleva bb oplatky cokoladovy moucnik domaci buchta na plech jednoduchy dezert sladke peceni rychly recept
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!