Recept na Kremšnyt-žloutkový řez

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 2 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Návštěva
: Běžný den
Kremšnyt-žloutkový řez
  • Kremšnyt-žloutkový řez -
  • Kremšnyt-žloutkový řez -
  • Kremšnyt-žloutkový řez -
  • Kremšnyt-žloutkový řez -
  • Kremšnyt-žloutkový řez -
  • Kremšnyt-žloutkový řez -

Ingredience pro recept

1 balíček listového těsta
0,75 lmléka
2 ksvanilkového pudingu
1 ksžloutek
1 ksvanilkového cukru
250 gmásla
100 gmoučkového cukru
rybízová marmeláda
citronová poleva
Klasický zákusek z listového těsta.

Listové těsto rozpůlíme na 2 části, z každé vyválíme placku velikosti plechu, dáme na plech vypláchnutý studenou vodou, propícháme vidličkou a dáme péct do předehřáté trouby na cca 20min. při 180st.C. Pak je necháme vychladnout.

Připravíme si krém. V mléce uvaříme pudink se žloutky a vanilkovým cukrem. Směs necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem a pomalu do něj vmícháme pudink. Ten ale musí být opravdu studený, jinak se krém srazí. Podle chuti můžeme přidat rum.

Jednu placku upečeného listového těsta potřeme krémem a druhou na ni přiklopíme, potřeme rybízovou marmeládou a polejeme citronovou polevou.

Necháme v lednici uležet.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Lejdy51115. dubna 2019 ve 08:38
    Ivetko, kremšnyt jsem dělala poprvé v životě a podle vašeho receptu se povedl na jedničku. Krém šel výborně roztírat a zároveň držel perfektně tvar. Chuťově byl celý zákusek vynikající.

Podobné recepty

  • Jablečná bábovka

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bábovka s jablky a vaječným likérem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Tiramisu s mandarinkami

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!