Recept na Kremšnyt-žloutkový řez

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 8 hlasů)
2 komentáře
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Návštěva
: Běžný den

Klasický zákusek z listového těsta. listový dezert, listové těsto, pudinkový krém, krémový zákusek, citronová poleva, domácí moučník, dezert na plech, jednoduchý dezert, sladké pečení, rychlý zákusek
Kremšnyt-žloutkový řez
  • Kremšnyt-žloutkový řez -
  • Kremšnyt-žloutkový řez -
  • Kremšnyt-žloutkový řez -
  • Kremšnyt-žloutkový řez -
  • Kremšnyt-žloutkový řez -
  • Kremšnyt-žloutkový řez -

Ingredience pro recept

1 balíček listového těsta
0,75 lmléka
2 ksvanilkového pudingu
1 ksžloutek
1 ksvanilkového cukru
250 gmásla
100 gmoučkového cukru
rybízová marmeláda
citronová poleva

Listové těsto rozpůlíme na 2 části, z každé vyválíme placku velikosti plechu, dáme na plech vypláchnutý studenou vodou, propícháme vidličkou a dáme péct do předehřáté trouby na cca 20min. při 180st.C. Pak je necháme vychladnout.

Připravíme si krém. V mléce uvaříme pudink se žloutky a vanilkovým cukrem. Směs necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem a pomalu do něj vmícháme pudink. Ten ale musí být opravdu studený, jinak se krém srazí. Podle chuti můžeme přidat rum.

Jednu placku upečeného listového těsta potřeme krémem a druhou na ni přiklopíme, potřeme rybízovou marmeládou a polejeme citronovou polevou.

Necháme v lednici uležet.

 

Listový zákusek s pudinkovým krémem a citronovou polevou

Postup:
Listové těsto rozdělíme na dvě části. Z každé vyválíme placku velikosti plechu, přeneseme je na plech opláchnutý studenou vodou, propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Upečené pláty necháme zcela vychladnout.

Mezitím připravíme krém. V mléce uvaříme pudink se žloutky a vanilkovým cukrem. Hotový pudink odstavíme a necháme úplně vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem do pěny a po částech do něj zašleháme studený pudink. Podle chuti můžeme přidat trochu rumu.

Jeden plát upečeného listového těsta rovnoměrně potřeme krémem. Přiklopíme druhým plátem, povrch potřeme rybízovou marmeládou a přelijeme citronovou polevou.

Zákusek uložíme do lednice a necháme alespoň několik hodin, ideálně přes noc, uležet.

Tipy:
Pudink musí být opravdu studený, jinak se krém srazí.
Listové těsto je lepší péct na plechu opláchnutém studenou vodou, lépe pak naskočí.
Krájení jde nejlépe ostrým nožem namočeným v horké vodě.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Lejdy51115. dubna 2019 ve 08:38
    Ivetko, kremšnyt jsem dělala poprvé v životě a podle vašeho receptu se povedl na jedničku. Krém šel výborně roztírat a zároveň držel perfektně tvar. Chuťově byl celý zákusek vynikající.
  • Autor: Marek30. července 2025 ve 02:35
    Tyhle si taky od mamky pamatuju. Uměla je úplně nezkutečně.

Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     - Tiramisu s mandarinkami.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     - Velikonoční mazanec.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec velikonoční mazanec, kynutý mazanec, domácí mazanec, velikonoční pečení, kynuté těsto, tradiční český mazanec, sladké pečivo, velikonoční recept, domácí pečení
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe kakaova buchta pudinkovy krem rumova poleva bb oplatky cokoladovy moucnik domaci buchta na plech jednoduchy dezert sladke peceni rychly recept
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!