Recept na Kefírová buchta
Ingredience pro recept
| 100 g | polohrubé mouky |
| 200 g | hladké mouky |
| 120 g | cukru krupice |
| 1 lžíce | sody |
| 3 lžíce | kakaa |
| 1 sklenka | oleje |
| 500 ml | kefíru |
| 1 ks | vejce |
| 5 dkg | másla |
| 120 g | moučkového cukru |
| 2 lžíce | horké vody |
Do mísy nasypeme obě mouky, cukr, sodu a 2 lžíce kakaa a dobře promícháme, aby nikde nezbyly hrudky kakaa. Teprve pak přimícháme olej, kefír a vejce. Můžeme přidat krájené ořechy a hrozinky. Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme okolo 20 minut. Necháme vychladnout.
Máslo rozpustíme a smícháme s cukrem a 1 lžící kakaa, poté přidáme horkou vodu a vymícháme dohladka. Polevu natřeme na buchtu a necháme ztuhnout.







