Recept na Kakaové Be-Be řezy

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Řezy s krémem a sušenkami BeBe kakaova buchta pudinkovy krem rumova poleva bb oplatky cokoladovy moucnik domaci buchta na plech jednoduchy dezert sladke peceni rychly recept
Be-Be řezy
  • Kakaové Be-Be řezy -
  • Kakaové Be-Be řezy -
  • Kakaové Be-Be řezy -
  • Kakaové Be-Be řezy -
  • Kakaové Be-Be řezy -
  • Kakaové Be-Be řezy -

Ingredience pro recept

4 ksvejce
1 hrnekcukru
1 hrnekoleje
2 hrnkypolohrubé mouky
1 ksprášek do pečiva
1 lžícekakaa
7 dclmléka
2 ksvanilkový puding
250 gmásla
1-2 balíčkykakaových BeBe sušenek
rum

Utřeme vejce s cukrem, přidáme olej, mouku s přáškem do pečiva a kakao. Vymícháme těsto, které nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme při 180st.C. Necháme vychladnout.

V mléce uvaříme pudink, osladíme podle chuti a necháme ho vychladnout. Do vychladlého zamícháme máslo.

Na vychladlou buchtu dáme krém, na který položíme BB oplatky, Ty potom pokapeme rumem a polejeme rumovou polevou (viz polevy) na kterou nasypeme granko nebo strouhanou čokoládu.

 

Kakaová buchta s pudinkovým krémem a BB oplatkami

Postup
Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a kakao. Vymícháme hladké těsto.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180 °C. Po upečení necháme vychladnout.

Z mléka uvaříme pudink, osladíme podle chuti a necháme zcela vychladnout.
Do vychladlého pudinku zašleháme máslo.

Na vychladlou buchtu rozetřeme krém, poklademe BB oplatkami.
Oplatky pokapeme rumem a přelijeme rumovou polevou.
Nakonec posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou.

Tipy
– Buchtu nech vychladnout úplně, krém se pak nesrazí
– Rum lze nahradit rumovým aroma
– Místo BB oplatků lze použít kulaté piškoty
– Polevu nanášej vlažnou, lépe se roztírá

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     - Tiramisu s mandarinkami.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     - Velikonoční mazanec.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec velikonoční mazanec, kynutý mazanec, domácí mazanec, velikonoční pečení, kynuté těsto, tradiční český mazanec, sladké pečivo, velikonoční recept, domácí pečení
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Drobenková bublanina

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bublanina z drobenky s jahodami nebo jiným ovocem jahodový koláč, koláč s drobenkou, jahody, ovocný koláč, drobenkový koláč, moučník na plech, letní koláč, domácí pečení, jednoduchý koláč, sladké pečení
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!