Recept na Jahodové řezy Mrož
Ingredience pro recept
| 4 ks | vejce |
| 11 lžic | cukru krupice |
| 4 lžíce | horké vody |
| 15 lžic | polohrubé mouky |
| 1 ks | prášek do pečiva |
| 3 lžíce | oleje |
| 50-75 dkg | čerstvých jahod (mohou být mražené) |
| 3 ks | jahodového pudinku |
| 4-5 lžic | cukru |
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme upéct do předehřáté trouby na 180st.C cca 20 minut. Necháme vychladnout
Jahody (rozmačkané a doplněné na množství 1litru) uvaříme s jahodovými pudinky a cukrem. Ještě horké nalejeme na upečený piškot a po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.








