Recept na Jahodové řezy
Ingredience pro recept
| 5 ks | vejce |
| 20 dkg | cukru |
| 100 ml | oleje |
| 100 ml | vody |
| 25 dkg | polohrubé mouky |
| 0,5 ks | prášku do pečiva |
| 1 l | mléka |
| 3 ks | vanilkového pudingu |
| 1 ks | vanilkového cukru |
| 4 lžíce | cukru krupice |
| 1 lžíce | másla |
| 2 ks | zakysané smetany |
| 2 ks | šlehačky |
| 1 ks | ztužovače šlehačky |
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vnícháme z bílků ušlehaný sníh. Dáme na vymazaný a hr. moukou vysypaný plech a upečeme při 180st. cca 20 minut.
KRÉM
Z mléka puding. van. cukru a cukru uvaříme hustý krém a do horkého vmícháme máslo.
Když vychladne, zašleháme kysané smetany trochu moučkového cukru.
Na piškot položíme jahody, navrstvíme krém a na něj vyšleháme dvě šlehačky se ztužovačem. Zdobíme strouhanou čokoládou.





