Recept na Jahodová buchta s krémem
Ingredience pro recept
| 300 g | hrubé mouky |
| 20 g | droždí |
| 1 dcl | mléka |
| 30 g | cukru |
| 30 g | másla |
| 1 ks | vejce |
| špetka | soli |
| 3 ks | vejce |
| 150 g | cukru |
| 1 ks | vanilkového cukru |
| 200 g | měkkého tvarohu |
| 400 g | zakysané smetany |
| 1 kg | jahod |
Do mísy prosejeme mouku a uděláme v ní důlek. Rozdrobíme do něj droždí, zalijeme ho vlažným mlékem, přidáme cukr, lehce promísíme s troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme rozpuštěné máslo, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Mezitím si připravíme náplň. V míce vyšleháme vejce s oběma cukry do pěny a vmícháme do ní měkký tvaroh a zakysanou smetanu.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, přeneseme ho na vymazaný plech a rozetřeme na něj náplň. Povrch poklademe jahodami, koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180st. C a pečemě asi 35 minut.
Po vychladnutí koláč posypeme nakrájenou meduňkou.





