Recept na Jablkový závin - štrůdl

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Jablkový závin - štrůdl 1
  • Jablkový závin - štrůdl - příprava
  • Jablkový závin - štrůdl - příprava
  • Jablkový závin - štrůdl - příprava

Ingredience pro recept

1 balíček listového těsta
1/2 kgjablek
50 gstrouhanky
4 lžícecukru krupice
1 lžíceskořice
80 ghrozinek
1 ksvejce
Štrůdl z listového těsta

Listové těsto necháme rozmrazit.
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrajíme na malé kostičky.
Troubu předehřejime na 200stupňů.
Rozmražené těsto rozdělíme na části 2-3 a z každé části postupně rozválíme plát.
Tento plát posypeme strouhankou nebo drcenými piškoty a rovnoměrně rozložíme jablka. Asi 2cm od okraje náplň vynecháme. Jablka posypeme cukrem, skořicí a hrozinkami, případně sekanými ořechy. Rozšleháme vajíčko a potřeme ním okraje těsta. Potom ho zavineme a připravíme další záviny.
Záviny položíme na plech, vyložený pečícím papírem a potřeme zbylým vajíčkem.
Dáme péct do rozehřáté trouby na cca 30 minut.
Upečené štrůdly necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jablečná bábovka

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bábovka s jablky a vaječným likérem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Tiramisu s mandarinkami

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!