Recept na Jablkový závin - štrůdl

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Jablkový závin-štrůdl
  • Jablkový závin - štrůdl - Jablkový závin - štrůdl.jpeg
  • Jablkový závin - štrůdl - příprava

Ingredience pro recept

1 balíček listového těsta
1/2 kgjablek
50 gstrouhanky
4 lžícecukru krupice
1 lžíceskořice
80 ghrozinek
1 ksvejce
Štrůdl z listového těsta

Listové těsto necháme rozmrazit.
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrajíme na malé kostičky.
Troubu předehřejime na 200stupňů.
Rozmražené těsto rozdělíme na části 2-3 a z každé části postupně rozválíme plát.
Tento plát posypeme strouhankou nebo drcenými piškoty a rovnoměrně rozložíme jablka. Asi 2cm od okraje náplň vynecháme. Jablka posypeme cukrem, skořicí a hrozinkami, případně sekanými ořechy. Rozšleháme vajíčko a potřeme ním okraje těsta. Potom ho zavineme a připravíme další záviny.
Záviny položíme na plech, vyložený pečícím papírem a potřeme zbylým vajíčkem.
Dáme péct do rozehřáté trouby na cca 30 minut.
Upečené štrůdly necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     - Tiramisu s mandarinkami.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     - Velikonoční mazanec.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!