Recept na Jablečný mřížkový koláč

přidal(a) Iveta
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Jablečný mřížkový koláč
  • Jablečný mřížkový koláč -
  • Jablečný mřížkový koláč -
  • Jablečný mřížkový koláč -
  • Jablečný mřížkový koláč -

Ingredience pro recept

450 gstrouhaných jablek
2 lžícecukru
1 ksvanilkového cukru
1 lžičkamleté skořice
300 ghladké mouky
100 g pískového cukru
1/2 ksprášku do pečiva
125 gzměklé Hery
2 ksvejce
3 lžícemléka
Klasický mřížkový koláč tentokrát s jablky

Nastrouháme jablka na drobné nudličky. Vložíme je do mísy a podle jejich kyselosti přídáme asi 2 lžíce cukru. Dále přidáme balíček vanilkového cukru  a lžičku mleté skořice. Vše dobře promícháme a náplň máme hotovou. 

Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a na sucho zamícháme. Přidáme změklou heru, jedno vejce a začneme hnětat těsto. Asi po minutě přidáme mléko a těsto na válu dohněteme.

Z hotového těsta odkrojíme 1/4, kterou si necháme na výrobu mřížky. Těsto si podsypeme hladkou moukou, kterou si nasypeme i na těsto, aby se nám nelepilo na váleček. Rozválíme placku o něco větší, než je forma, ve které budeme koláč péci. Formu si vymažeme malým množstvím oleje, a pokud není silikonová, tak ji vysypeme asi lžící polohrubé mouky. Těsto natáhneme na váleček a přeneseme do formy. Usadíme ho tak, aby se všude dotýkalo stěn formy a přebytek ořízneme. Do formy vložíme jablečnou náplň z mísy a uhladíme ji, aby byla na všech místech stejně vysoká. Ořízlé těsto společně se 1/4, kterou jsme si oddělili rozválíme na placku o velikosti takové, jako je forma. Nezapomeneme opět podsypat hladkou moukou, aby se těsto na váleček nelepilo. Placku nařežeme na proužky, jejichž velikost je pouze na naší fantazii. Proužky těsta dáme na koláč a potom rokvrdlaným vajíčkem potřeme celou mřížku.

Pečeme při 180°C asi 40 minut.

Nakonec můžeme posypat moučkovým cukrem.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jablečná bábovka

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bábovka s jablky a vaječným likérem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Tiramisu s mandarinkami

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!