Recept na Jablečný koláč

přidal(a) Iveta
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Jablečný koláč
  • Jablečný koláč -
  • Jablečný koláč -
  • Jablečný koláč -

Ingredience pro recept

150 gzměklého másla
150 gcukr krupice
špetkasoli
3 ksvejce
250 gpolohrubé mouky
1 ksprášek do pečiva
5-6 ksjablka (pevnější)
Jednoduchý koláč s velkými kusy jablek

Vyšleháme máslo s cukrem a solí do pěny. Posupně zapracujeme vejce, mouku a prášek do pečiva. Oloupeme jablka, rozkrojíme je na půlky a zbavíme jádřinců. Do každé půlky uděláme několik hlubokých zářezů, ale nedokrojíme úplně. Na dno koláčové formy dáme kolečko pečícího papíru a vlijeme do ní těsto. Do těsta vtlačíme jablka a lehce je pocukrujeme. Pečeme zhruba 45 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli je těsto hotové. Necháme částečně zchladnout ve formě, pocukrujeme, vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout úplně.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jablečná bábovka

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bábovka s jablky a vaječným likérem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Tiramisu s mandarinkami

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!