Recept na Jablečný koláč
Ingredience pro recept
| 150 g | změklého másla |
| 150 g | cukr krupice |
| špetka | soli |
| 3 ks | vejce |
| 250 g | polohrubé mouky |
| 1 ks | prášek do pečiva |
| 5-6 ks | jablka (pevnější) |
Vyšleháme máslo s cukrem a solí do pěny. Posupně zapracujeme vejce, mouku a prášek do pečiva. Oloupeme jablka, rozkrojíme je na půlky a zbavíme jádřinců. Do každé půlky uděláme několik hlubokých zářezů, ale nedokrojíme úplně. Na dno koláčové formy dáme kolečko pečícího papíru a vlijeme do ní těsto. Do těsta vtlačíme jablka a lehce je pocukrujeme. Pečeme zhruba 45 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli je těsto hotové. Necháme částečně zchladnout ve formě, pocukrujeme, vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout úplně.








