Recept na Jablečno-mrkvový moučník s pomerančovou polevou
Ingredience pro recept
| 150 g | jemně strouhané mrkve |
| 5 ks | strouhaných jablek |
| 250 g | špaldové mouky |
| 100 g | jemně mletých ořechů |
| 200 ml | oleje |
| 100 g | krupicového cukru |
| 1 lžíce | medu |
| 3 ks | vejce |
| 1 ks | prášek do pečiva |
| 1 lžička | mleté skořice |
| 1 lžička | kardamonu |
| 2 lžíce | strouhaného kokosu |
| rozinky | |
| brusinky | |
| 1 malá lžička | soli |
Cukr s medem a vejci vyšleháme do pěny. Pak postupně a na střídačku přidáme ostatní suroviny. Středně velký plech se zvýšeným okrajem vysteleme papírem na pečení a těsto urovnáme. Dáme do trouby vyhřáté na 180 st. a pečeme cca 20-30 min. zdobíme dle fantazie, můžeme polít čokoládou, posypat kokosem, nebo polít pomerančovou polevou .
Poleva :
Štáva z jednoho pomeranče
3 lžíce cukru
Medový řez s pomerančovou polevou
Postup
Cukr s medem a vejci vyšleháme do světlé pěny. Poté postupně a na střídačku přidáváme ostatní suroviny a vymícháme hladké těsto.
Středně velký plech se zvýšeným okrajem vyložíme pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozetřeme.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20–30 minut. Po upečení necháme moučník vychladnout.
Po vychladnutí zdobíme dle fantazie – můžeme polít čokoládou, posypat kokosem nebo použít pomerančovou polevu.
Pomerančová poleva
Šťávu z jednoho pomeranče smícháme se třemi lžícemi cukru a krátce povaříme, dokud se cukr nerozpustí a poleva lehce nezhoustne. Ještě teplou polevu nalijeme na vychladlý moučník.
Tipy
-
Medový řez je velmi vláčný a chutná ještě lépe druhý den
-
Lze doplnit strouhanou pomerančovou kůrou do těsta
-
Výborně se hodí i čokoládová poleva místo pomerančové
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Marek17. července 2017 ve 06:50Dal bych si něco sladkého a tohle vypadá fakt dobře
Podobné recepty
-
Tiramisu s mandarinkami
Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Návštěva
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Velikonoční mazanec
-
Kakaové Be-Be řezy





