Recept na Jablečno-mrkvový moučník s pomerančovou polevou

přidal(a) Romča Langerova
5/5
   ( 1 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Moučník ze špaldové mouky. Autor Romča Langerová medový řez, medový koláč, medový moučník, koláč na plech, domácí koláč, sladké pečení, jednoduchý recept, rychlý koláč, česká kuchyně, pomerančová poleva, čokoládová poleva, kokosový koláč, domácí dezert
Jablečno-mrkvový moučník s pomerančovou polevou.jpg

Ingredience pro recept

150 gjemně strouhané mrkve
5 ksstrouhaných jablek
250 gšpaldové mouky
100 gjemně mletých ořechů
200 mloleje
100 g krupicového cukru
1 lžícemedu
3 ksvejce
1 ksprášek do pečiva
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkakardamonu
2 lžíce strouhaného kokosu
rozinky
brusinky
1 malá lžičkasoli

Cukr s medem a vejci vyšleháme do pěny. Pak postupně a na střídačku přidáme ostatní suroviny. Středně velký plech se zvýšeným okrajem vysteleme papírem na pečení a těsto urovnáme. Dáme do trouby vyhřáté na 180 st. a pečeme cca 20-30 min. zdobíme dle fantazie, můžeme polít čokoládou, posypat kokosem, nebo polít pomerančovou polevou .

Poleva :
Štáva z jednoho pomeranče
3 lžíce cukru

 

Medový řez s pomerančovou polevou

Postup
Cukr s medem a vejci vyšleháme do světlé pěny. Poté postupně a na střídačku přidáváme ostatní suroviny a vymícháme hladké těsto.

Středně velký plech se zvýšeným okrajem vyložíme pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozetřeme.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20–30 minut. Po upečení necháme moučník vychladnout.

Po vychladnutí zdobíme dle fantazie – můžeme polít čokoládou, posypat kokosem nebo použít pomerančovou polevu.

Pomerančová poleva
Šťávu z jednoho pomeranče smícháme se třemi lžícemi cukru a krátce povaříme, dokud se cukr nerozpustí a poleva lehce nezhoustne. Ještě teplou polevu nalijeme na vychladlý moučník.

Tipy

  • Medový řez je velmi vláčný a chutná ještě lépe druhý den

  • Lze doplnit strouhanou pomerančovou kůrou do těsta

  • Výborně se hodí i čokoládová poleva místo pomerančové

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Marek17. července 2017 ve 06:50
    Dal bych si něco sladkého a tohle vypadá fakt dobře

Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     - Tiramisu s mandarinkami.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     - Velikonoční mazanec.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec velikonoční mazanec, kynutý mazanec, domácí mazanec, velikonoční pečení, kynuté těsto, tradiční český mazanec, sladké pečivo, velikonoční recept, domácí pečení
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe kakaova buchta pudinkovy krem rumova poleva bb oplatky cokoladovy moucnik domaci buchta na plech jednoduchy dezert sladke peceni rychly recept
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!