Recept na Jablečná bábovka

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Návštěva
: Běžný den
Jablečná bábovka
  • Jablečná bábovka -
  • Jablečná bábovka -

Ingredience pro recept

3 ksjablek
citronová šťáva
250 gmásla
sůl
150 g krupicového cukru
1 ksvanilkového cukru
5 ksvejce
150 mlvaječného koňaku
420 ghladké mouky
1 ksprášku do pečiva
80 g čokoládové polevy
Bábovka s jablky a vaječným likérem

Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Promícháme je se dvěma lžícemi citronové šťávy.

Máslo utřeme se špetkou soli a oběma cukry. Za stálého tření přidáme vejce a likér. Poté zapravíme mouku spolu s kypřícím práškem a nakonec vmícháme jablka. Formu vymažeme, vysypeme a těsto do ní nalijeme.

Pečeme při 160st. C 50-60 minut. Poté necháme částečne vychladnout ve formě, vyklopíme a necháme zchladnout úplně. Můžeme postříkat rozpuštěnou čokoládou.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!