Recept na Jablečná bábovka

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Návštěva
: Běžný den

Bábovka s jablky a vaječným likérem jablečná bábovka, bábovka s jablky, jablečný moučník, domácí bábovka, bábovka s likérem, jednoduché pečení, sladké pečení, moučník do formy, vláčná bábovka
Jablečná bábovka
  • Jablečná bábovka -
  • Jablečná bábovka -

Ingredience pro recept

3 ksjablek
citronová šťáva
250 gmásla
sůl
150 g krupicového cukru
1 ksvanilkového cukru
5 ksvejce
150 mlvaječného koňaku
420 ghladké mouky
1 ksprášku do pečiva
80 g čokoládové polevy

Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Promícháme je se dvěma lžícemi citronové šťávy.

Máslo utřeme se špetkou soli a oběma cukry. Za stálého tření přidáme vejce a likér. Poté zapravíme mouku spolu s kypřícím práškem a nakonec vmícháme jablka. Formu vymažeme, vysypeme a těsto do ní nalijeme.

Pečeme při 160st. C 50-60 minut. Poté necháme částečne vychladnout ve formě, vyklopíme a necháme zchladnout úplně. Můžeme postříkat rozpuštěnou čokoládou.

 

Jablečná bábovka s likérem

Postup
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Promícháme je se dvěma lžícemi citronové šťávy, aby nezhnědla.

Máslo utřeme se špetkou soli, cukrem krupicí a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Za stálého tření postupně přidáme vejce a likér. Poté zapracujeme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme připravená jablka.

Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a uhladíme povrch. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C přibližně 50–60 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí.

Po upečení necháme bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme a necháme zchladnout úplně. Podle chuti můžeme povrch postříkat nebo polít rozpuštěnou čokoládou.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     - Tiramisu s mandarinkami.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     - Velikonoční mazanec.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec velikonoční mazanec, kynutý mazanec, domácí mazanec, velikonoční pečení, kynuté těsto, tradiční český mazanec, sladké pečivo, velikonoční recept, domácí pečení
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe kakaova buchta pudinkovy krem rumova poleva bb oplatky cokoladovy moucnik domaci buchta na plech jednoduchy dezert sladke peceni rychly recept
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!