Recept na Jablečná bábovka
Ingredience pro recept
| 3 ks | jablek |
| citronová šťáva | |
| 250 g | másla |
| sůl | |
| 150 g | krupicového cukru |
| 1 ks | vanilkového cukru |
| 5 ks | vejce |
| 150 ml | vaječného koňaku |
| 420 g | hladké mouky |
| 1 ks | prášku do pečiva |
| 80 g | čokoládové polevy |
Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Promícháme je se dvěma lžícemi citronové šťávy.
Máslo utřeme se špetkou soli a oběma cukry. Za stálého tření přidáme vejce a likér. Poté zapravíme mouku spolu s kypřícím práškem a nakonec vmícháme jablka. Formu vymažeme, vysypeme a těsto do ní nalijeme.
Pečeme při 160st. C 50-60 minut. Poté necháme částečne vychladnout ve formě, vyklopíme a necháme zchladnout úplně. Můžeme postříkat rozpuštěnou čokoládou.







