Recept na Jablečná bábovka
Ingredience pro recept
| 3 ks | jablek |
| citronová šťáva | |
| 250 g | másla |
| sůl | |
| 150 g | krupicového cukru |
| 1 ks | vanilkového cukru |
| 5 ks | vejce |
| 150 ml | vaječného koňaku |
| 420 g | hladké mouky |
| 1 ks | prášku do pečiva |
| 80 g | čokoládové polevy |
Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Promícháme je se dvěma lžícemi citronové šťávy.
Máslo utřeme se špetkou soli a oběma cukry. Za stálého tření přidáme vejce a likér. Poté zapravíme mouku spolu s kypřícím práškem a nakonec vmícháme jablka. Formu vymažeme, vysypeme a těsto do ní nalijeme.
Pečeme při 160st. C 50-60 minut. Poté necháme částečne vychladnout ve formě, vyklopíme a necháme zchladnout úplně. Můžeme postříkat rozpuštěnou čokoládou.
Jablečná bábovka s likérem
Postup
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Promícháme je se dvěma lžícemi citronové šťávy, aby nezhnědla.
Máslo utřeme se špetkou soli, cukrem krupicí a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Za stálého tření postupně přidáme vejce a likér. Poté zapracujeme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme připravená jablka.
Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a uhladíme povrch. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C přibližně 50–60 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí.
Po upečení necháme bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme a necháme zchladnout úplně. Podle chuti můžeme povrch postříkat nebo polít rozpuštěnou čokoládou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Tiramisu s mandarinkami
Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Návštěva
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Velikonoční mazanec
-
Kakaové Be-Be řezy







