Recept na Drobenková bublanina
Ingredience pro recept
| 2 hrnky | polohrubé mouky |
| 1 hrnek | cukr krupice |
| 1 ks | vanilkového cukru |
| 130 g | hery |
| 2 ks | vejce |
| 1 hrnek | mléka |
| 1 ks | prášek do pečiva |
| 250 g | jahod |
Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem (herou) prsty rozdrobíme celou směs na drobenku. 1 hrnek odložíme stranou. Ke zbytku drobenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto.
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem. Těsto vlijeme na plech, poklademe hustě ovocem a osypeme drobenkou z hrnku.
Troubu předehřejeme na cca 180st.C a pečeme cca 20 minut.










