Recept na Drobenková bublanina
Ingredience pro recept
| 2 hrnky | polohrubé mouky |
| 1 hrnek | cukr krupice |
| 1 ks | vanilkového cukru |
| 130 g | hery |
| 2 ks | vejce |
| 1 hrnek | mléka |
| 1 ks | prášek do pečiva |
| 250 g | jahod |
Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem (herou) prsty rozdrobíme celou směs na drobenku. 1 hrnek odložíme stranou. Ke zbytku drobenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto.
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem. Těsto vlijeme na plech, poklademe hustě ovocem a osypeme drobenkou z hrnku.
Troubu předehřejeme na cca 180st.C a pečeme cca 20 minut.
Jahodový koláč s drobenkou
Postup
Do mísy vsypeme mouku, cukr a vanilkový cukr. Přidáme máslo (nebo Heru) nakrájené na plátky a prsty směs rozdrobíme na drobenku. Jeden hrnek drobenky odložíme stranou.
Ke zbytku drobenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva a vymícháme hladké těsto.
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrojíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem, těsto rovnoměrně nalijeme, hustě poklademe jahodami a posypeme odloženou drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Necháme lehce vychladnout a podáváme.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Tiramisu s mandarinkami
Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Návštěva
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Velikonoční mazanec
-
Kakaové Be-Be řezy










