Recept na Drobenková bublanina

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Bublanina z drobenky s jahodami nebo jiným ovocem jahodový koláč, koláč s drobenkou, jahody, ovocný koláč, drobenkový koláč, moučník na plech, letní koláč, domácí pečení, jednoduchý koláč, sladké pečení
Drobenková bublanina
  • Drobenková bublanina -
  • Drobenková bublanina -
  • Drobenková bublanina -
  • Drobenková bublanina -
  • Drobenková bublanina -

Ingredience pro recept

2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekcukr krupice
1 ks vanilkového cukru
130 ghery
2 ksvejce
1 hrnekmléka
1 ksprášek do pečiva
250 gjahod

Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem (herou) prsty rozdrobíme celou směs na drobenku. 1 hrnek odložíme stranou. Ke zbytku drobenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto.

Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem. Těsto vlijeme na plech, poklademe hustě ovocem a osypeme drobenkou z hrnku.

Troubu předehřejeme na cca 180st.C a pečeme cca 20 minut.

 

Jahodový koláč s drobenkou

Postup
Do mísy vsypeme mouku, cukr a vanilkový cukr. Přidáme máslo (nebo Heru) nakrájené na plátky a prsty směs rozdrobíme na drobenku. Jeden hrnek drobenky odložíme stranou.

Ke zbytku drobenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva a vymícháme hladké těsto.

Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrojíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem, těsto rovnoměrně nalijeme, hustě poklademe jahodami a posypeme odloženou drobenkou.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Necháme lehce vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     - Tiramisu s mandarinkami.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     - Velikonoční mazanec.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec velikonoční mazanec, kynutý mazanec, domácí mazanec, velikonoční pečení, kynuté těsto, tradiční český mazanec, sladké pečivo, velikonoční recept, domácí pečení
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe kakaova buchta pudinkovy krem rumova poleva bb oplatky cokoladovy moucnik domaci buchta na plech jednoduchy dezert sladke peceni rychly recept
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!