Recept na Čokoládový dort s broskvemi

přidal(a) Iveta
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Oslava
: Běžný den

Čokoládový dort s broskvemi a čokoládovým krémem čokoládový dort, dort s pudinkovým krémem, čokoládový korpus, dort s broskvemi, domácí dort, narozeninový dort, krémový dort, čokoládové pečení, slavnostní moučník, dort s marmeládou
Čokoládový dort s broskvemi
  • Čokoládový dort s broskvemi -
  • Čokoládový dort s broskvemi -
  • Čokoládový dort s broskvemi -
  • Čokoládový dort s broskvemi -
  • Čokoládový dort s broskvemi -
  • Čokoládový dort s broskvemi -

Ingredience pro recept

200 mlmléka
100 ghořké čokolády
60 gmásla
180 gcukru
1 lžičkamleté skořice
2 ksvejce
250 gpolohrubé mouky
1 ksprášek do pečiva
KRÉM
3/4 lmléko
2 ksčokoládového pudinku
250 gmáslo
150 gmoučkového cukru
2 lžícerumu
kompotované broskve

Mléko a rozlámanou čokoládu rozpustíme na mírném ohni za stálého míchání a necháme zchladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem, skořicí a vejci na hladký krém, po částech do něj vmícháme prochladlé čokoládové mléko a mouku prosetou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do dortové formy ve které jsme vyložili dno pačícím papírem a dáme do předehřáté trouby a pečme při 180st.C asi 1 hodinu. Necháme zchladnout a dvakrát překrojíme. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, vmícháme do něj 25 g másla a mícháme do zchladnutí. Změklé máslo utřeme s cukrem a rumem na hladký krém, po částech do něj zašleháme pudink. Spodní díl dortu potřete marmeládou a potom krémem, posypte dvěma na kostičky nakrájenými broskvemi a opakujte v další vrstvě. Pak celý dort potřete krémem a dle fantazie nazdobíme.

 

Čokoládový dort s pudinkovým krémem a broskvemi

Postup – korpus
Mléko a nalámanou čokoládu za stálého míchání rozpustíme na mírném ohni a necháme zchladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem, skořicí a vejci do hladkého krému. Postupně do něj vmícháme vychladlé čokoládové mléko a mouku prosátou s práškem do pečiva.

Těsto vlijeme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 60 minut. Propečení ověříme špejlí. Upečený korpus necháme zcela vychladnout a poté ho dvakrát vodorovně překrojíme.


Postup – krém
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Ještě horký do něj vmícháme 25 g másla a mícháme, dokud nevychladne. Změklé máslo utřeme s cukrem a rumem do pěny a po částech do něj zašleháme vychladlý pudink.


Sestavení dortu
Spodní díl korpusu potřeme marmeládou a vrstvou krému, posypeme broskvemi nakrájenými na kostičky. Přikryjeme dalším plátem korpusu a postup opakujeme. Horní díl dortu potřeme zbylým krémem a dort ozdobíme podle vlastní fantazie.

Necháme v chladu dobře odležet a ztuhnout.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     - Tiramisu s mandarinkami.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem mandarinkové tiramisu, tiramisu s mascarpone, tvarohové tiramisu, nepečený dezert, domácí tiramisu, dezert s piškoty, jednoduchý moučník, sladké recepty, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     - Velikonoční mazanec.jpeg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec velikonoční mazanec, kynutý mazanec, domácí mazanec, velikonoční pečení, kynuté těsto, tradiční český mazanec, sladké pečivo, velikonoční recept, domácí pečení
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe kakaova buchta pudinkovy krem rumova poleva bb oplatky cokoladovy moucnik domaci buchta na plech jednoduchy dezert sladke peceni rychly recept
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!