Recept na Bavorské vdolečky

přidal(a) Administrátor
3/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Vegetariáni
: Návštěva
: Běžný den
Bavorské vdolečky

Ingredience pro recept

nastrouhaný tvrdý tvaroh
marmeláda
zakysaná smetana
1 ksvejce
1 žloutek
1/2 lžičkysoli
2 polévkové lžícecukru
2 polévkové lžícezměklé Hery
2 polévkové lžícerumu
20 gdroždí
250 mlmléka
500 gpolohrubé mouky
Sladké vdolečky jsou středně těžké na přípravu ale velmi lahodné. Nejvíce ocení nejspíše děti :-) autor: Dáša Petráková-Léblová

Na těsto: 20g droždí, 250 ml mléka, 2 PL cukru, 1/2 čl soli, 2 PL rumu, 2 PL změklé Hery, 1 vejce, 1 žloutek, 500 g polohr. mouky ( já dělám z dávky a půl)

Na zdobení: marmeláda/džem (nejlepší je jahodový), zakysaná smetana, na posypání nastrouhaný tvrdý tvaroh

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny suroviny dáme do DP na program Těsto, nebo klasicky vypracujeme kynuté těsto. Po vykynutí dáme na Vál, rozdělíme na 2-3 části a vyválíme na placku tlustou 0,5-1 cm.
Skleničkou, nebo hrnečkem krouživým pohybem vykrajujeme kolečka, která necháme přikrytá ještě tak 20 min kynout.
Rozehřejeme si v hrnci větší množství oleje (vdolečky musí plavat), a když je dost horký ( to uvidíte, jsou tam bublinky), uděláme druhým koncem skleničky ( nebo štamprlátka, nebo širším koncem vajíčka...) postupně do koleček ďůlek a vhodíme vdoleček do oleje, a to ďůlkem ke dnu. Pozor, abyste neměli vdolečky moc těsně u sebe, během smažení nabydou. Až začnou vdolky kolem krajů zlátnout (nikam neodcházejte, jde to velmi rychle :-)), otočíme a smažíme z druhé strany. Potom je vyndáme a já je kladu na plech vyložený ubrouskama, aby se odsál olej a nebyly moc mastné.
Pak už je jen ozdobíme - do důlku dáme lžičku džemu, na to lžičku a více zakysané smetany a posypeme strouhaným tvarohem. Můžete také zkusit obměnu - potřít vdolek rozpuštěným máslem a " namočit " jej do talířku s kakaem s trochou moučkového cukru.
Jsou výborné, jen se rozplývají na jazyku.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Recepty

Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!