Recept na Plněné kedlubny

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Kedlubny plněné mletým masem kedlubny plněné masem, plněné kedlubny recept, zelenina plněná masem, kedlubnové recepty, mleté maso v zelenině, zapečené kedlubny, kedlubny v troubě recept, masová náplň zelenina, zdravé plněné zeleniny, česká kuchyně zelenina, mleté maso recepty jednoduché, krůtí maso v zelenině, pečené kedlubny, rodinné obědy zelenina, vepřové maso s kedlubnou, kedlubny náplň, nenáročný zeleninový recept, muškátový květ v kuchyni, sladká paprika recepty, zapékané pokrmy zelenina
Plněné kedlubny
  • Plněné kedlubny -
  • Plněné kedlubny -
  • Plněné kedlubny -
  • Plněné kedlubny -
  • Plněné kedlubny -

Ingredience pro recept

2 kskedlubny
300 gmletého masa
1 ksmalá cibule
1 ksvejce
sůl
mletá sladká paprika
pepř
muškátový květ
2 lžícestrouhanky
vývar
1 lžícemásla

Kedlubny oloupeme, rozpůlíme, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme lžičku soli a podle velikosti vaříme několik minut do poloměkka. Pomocí lžičky kedlubny vydlabene. Vydlabanou část nakrájíme na kostičky a přendáme do misky. Přidáme mleté maso (krůtí, vepřové, mix), nadrobno nakrájenou cibuli, vejce a promícháme. Směs dochutíme solí, okořeníme sladkou paprikou, špetkou pepře a muškátového květu. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Směsí naplníme připravené kedlubny , přendáme do zapékací misky a podlijeme vývarem. Na každou kedlubnu položíme kousek másla, misku vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut při 180st.C.

 

Kedlubny plněné mletým masem

INGREDIENCE:
- Kedlubny (větší kusy)
- Sůl
- Mleté maso (krůtí, vepřové nebo směs)
- Cibule (najemno)
- Vejce
- Sladká paprika
- Pepř
- Muškátový květ
- Strouhanka (dle potřeby)
- Máslo (na vrch)
- Vývar (na podlití)

POSTUP:

1) Příprava kedluben
Kedlubny oloupeme a rozpůlíme.
Dáme je do kastrolu, zalijeme vodou, osolíme a vaříme několik minut do poloměkka.
Po uvaření je vydlabeme lžičkou a dužinu nakrájíme na malé kostičky.

2) Masová směs
Do misky dáme mleté maso.
Přidáme nakrájenou dužinu z kedluben, nadrobno nakrájenou cibuli a vejce.
Dochutíme solí, sladkou paprikou, pepřem a špetkou muškátového květu.
Pokud je směs řídká, přidáme trochu strouhanky.

3) Naplnění
Připravené kedlubny naplníme masovou směsí až po okraj.

4) Pečení
Naplněné kedlubny přendáme do zapékací misky.
Podlijeme vývarem.
Na každou kedlubnu položíme malý kousek másla.
Pečeme při 180 °C asi 30 minut, dokud není maso propečené a povrch lehce zapečený.

5) Podávání
Podáváme s bramborovou kaší, bramborami nebo čerstvou zeleninou.

TIPY:
- Do masové směsi lze přidat i česnek nebo nasekanou petrželku.
- Náplň je možné obohatit o strouhaný sýr.
- Kedlubny nevař příliš dlouho, aby při pečení držely tvar.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kuře pečené na houbách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře s houbami pečené kuře, kuře s houbami, kuře na houbách, recept kuře, české recepty, kuřecí maso, pečené maso, kuře v troubě
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře na brusinkách

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pečené kuře na zelenině a brusinkách pečené kuře, kuře na zelenině, kuře s brusinkami, pečené maso, kuře na víně, česká kuchyně, domácí recept, rozmarýn, kuře v troubě, karotka, cuketa, paprika, brusinková omáčka, rodinný oběd, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuřecí stehýnka v citronové marinádě

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Smažená stehýnka naložená v marinádě smažená kuřecí stehýnka, kuřecí stehýnka v marinádě, kuřecí maso recepty, citronová marináda kuře, ústřicová omáčka kuře, medová marináda, smažené kuře recept, kuře dozlatova, stehýnka na pánvi, kuřecí maso smažené, kuře s česnekem, kuřecí stehýnka na oleji, kuře s petrželkou, kuře s citrusovou chutí, šťavnatá kuřecí stehýnka, kuře marinované přes noc, kuře v mouce, kuře ve strouhance, rychlé kuřecí recepty, domácí kuřecí pokrmy, křupavé smažené kuře
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!