Recept na Uzený pstruh a salátek
Ingredience pro recept
| 0,5 kg | brambor |
| 1 svazek | jarní cibulky |
| 1 lžíce | olivového oleje |
| 0,5 ks | majonézy |
| 2 lžíce | dijonská hořčice |
| 1 hrst | sekané petrželky |
| mletý bílý pepř | |
| sůl | |
| 4 ks | filety z uzeného pstruha |
| 4 stroužky | česneku |
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo menší plátky.
Jarní cibulku nakrájíme na trochu větší kousky a zlehka ji opečeme na olivovém oleji. Majonézu smícháme s dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem, solí, vmícháme opečenou cibulku a zlehka promícháme s brambory.
Filety uzeného pstruha opečeme na másle s utřeným česnekem a podáváme se salátkem.






