Recept na Telecí kolínko na bylinkách

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Velikonoce
: Běžný den

Nejen velikonoční pečínka velikonoční pečínka recept, pečené maso s medem, citronová pečínka, jehněčí pečeně na bylinkách, velikonoční jehněčí, vepřová pečínka s citronem, bylinkové maso z trouby, slavnostní pečené maso, nedělní oběd pečínka, pečené maso s výpekem, recepty na Velikonoce, maso s medovou krustou, jarní pečeně, pomalu pečené maso s bylinkami, domácí pečeně do trouby, medová pečínka, citronovo-bylinková marináda, česká kuchyně pečené maso, maso na slavnostní tabuli, vepřová kýta na medu
Telecí kolínko na bylinkách.jpg

Ingredience pro recept

1 kstelecí koleno
sůl
mletý černý pepř
150 gmásla
4 lžíceolivového oleje
100 gslaniny
petrželka
tymián
rozmarýn
2 ks citronů
bylinkový vývar
4 lžícemedu

Maso očistíme, omyjeme a ze všech stran důkladně osolíme a opepříme. V hlubokém pekáči rozpustíme máslo, přidáme olej, kousky slaniny a lehce zpěníme. Vložíme do pekáče maso, přidáme bylinky, šťávu a kůru z citronů a trochu vývaru a pečeme pod pokličkou doměkka. Pečínku pravidelně poléváme výpekem, ke konci pečení potřeme maso nahřátým medem.

 

Nejen velikonoční pečínka

INGREDIENCE:
- Vepřové nebo jehněčí maso vcelku (např. kýta nebo plec)
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- Máslo
- Olej
- Kousky slaniny
- Bylinky (rozmarýn, tymián, oregano)
- Citrónová šťáva a jemně nastrouhaná citronová kůra
- Trocha masového vývaru
- Tekutý med

POSTUP:
1) Maso očistíme, omyjeme a pečlivě ze všech stran osolíme a opepříme.
2) V hlubokém pekáči rozehřejeme máslo, přidáme olej i kousky slaniny a vše krátce zpěníme.
3) Do pekáče vložíme maso, přidáme bylinky, citronovou šťávu, citronovou kůru a podlijeme trochou vývaru.
4) Přiklopíme pokličkou a pečeme při 180–190 °C, dokud maso nezměkne. Během pečení pravidelně poléváme výpekem.
5) Ke konci pečení odkryjeme, potřeme povrch nahřátým medem a necháme dopéct dozlatova.
6) Podáváme s bramborem, kaší, pečenou zeleninou nebo čerstvým chlebem.

TIP:
Med přidávej až nakonec – maso krásně zkaramelizuje a neztmavne příliš brzy.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!