Recept na Telecí kolínko na bylinkách
Ingredience pro recept
| 1 ks | telecí koleno |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 150 g | másla |
| 4 lžíce | olivového oleje |
| 100 g | slaniny |
| petrželka | |
| tymián | |
| rozmarýn | |
| 2 ks | citronů |
| bylinkový vývar | |
| 4 lžíce | medu |
Maso očistíme, omyjeme a ze všech stran důkladně osolíme a opepříme. V hlubokém pekáči rozpustíme máslo, přidáme olej, kousky slaniny a lehce zpěníme. Vložíme do pekáče maso, přidáme bylinky, šťávu a kůru z citronů a trochu vývaru a pečeme pod pokličkou doměkka. Pečínku pravidelně poléváme výpekem, ke konci pečení potřeme maso nahřátým medem.

